Zeevogels krijgt loon naar werken

Egmond aan den Hoef – zondag 9 december 2018 –Zeevogels ontving vandaag RCZ, een van de vele clubs uit Zaandam, die met vier punten minder op de ranglijst onder Zeevogels bivakkeerde. Na de aftrap ging Zeevogels als vanouds richting het doel van de tegenstander. Bij een van die aanvallen trok Sven Vermeeren ook mee naar de frontlinie en leverde een mooie voorzet af bij Quint Roffelsen. Zijn schot kon echter worden gepareerd door RCZ keeper Leroy van Buitenen. Even later ging een ander schot van Zeevogels net naast de paal, maar wel aangeraakt, dus een corner, die echter niets opleverde.

Toch was het verschil op de ranglijst niet echt te zien, want in het veld waren de beide kemphanen gelijkwaardig. RCZ had een mogelijkheid na een cadeautje van Mike Twisk, die de bal inleverde bij een RCZ-er, die Ravelino bediende, die het presentje ongeopend liet. Na 35 minuten had Zeevogels nog een mogelijkheid. Mike Twisk kreeg de bal van Jorrit Groot en passte naar Nick Dekker, die had kunnen schieten, maar zijn voortzetting  leidde tot een fluitsignaal vanwege buitenspel. Aldus rommelde het door en werd de rusr met 0-0 bereikt.

Na de rust bleef het een rommelige wedstrijd. Zeevogels voerde sommige aanvallen te ver door in de zestien met als resultaat een buitenspelgeval. Nick Dekker had na een goed schot wel wat pech. De bal ging voor hem en iedereen die Zeevogels een warm hart toedraagt, langs de verkeerde kant van de paal. RCZ daarentegen liet zich ook niet onbetuigd, want de Zaandammers zagen met hun uitvallen mogelijkheden om bij het Zeevogelsdoel te komen. Maar ook RCZ verzandde in slordigheid. Dus nog steeds 0-0. Zou deze stand dan zo blijven met als conclusie een bloedeloos gelijkspel? Nog twintig minuten te gaan.

Neen, dat was, in ieder geval gelukkig voor de Hoevers niet het geval, want in de 77ste minuut gebeurde het dan toch. Een langlopende aanval van Zeevogels kwam bij Quint Roffelsen, die het overzicht goed hield en de bal keurig opzij legde voor Jay Herman, die het laatste tikje kon geven. De 1-0 was een feit. Zeevogels kreeg wel vleugels door dit doelpunt en het wilde meer. Een bal van Jay Herman ging naar Jeffrey Kruijff, wiens schot te zwak was. Even later een schot van Jay Herman, dat door een RCZ-speler van de lijn werd gehaald. Ook de weer helemaal herstelde Ruben van Romunde, in de 75ste minuut ingevallen, zag zijn schot door de keeper gekeerd. Weer wat later ging Mike Twisk de zestien in, maar ook zijn actie werd slechts een corner. In de 88ste minuut ging Ruben van Romunde alleen op keeper van Buitenen af, gaf de bal breed op de meegekomen Mike Twisk, die keurig achter de bal bleef en de 2-0 scoorde. Het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter van RCZ was tevergeefs. In de 89ste minuut maakte de 17-jarige debutant Job Zentveld zijn opwachting. Even later was het bijna 3-0, maar Ruben van Romundes schot werd ternauwernood door de RCZ keeper gekeerd. In ieder geval werd Jobs Zentveld eerste optreden in de hoofdmacht van Zeevogels besloten met een overwinning. Drie belangrijke punten, waardoor Zeevogels toch steviger in de middenmoot staat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *