Als je niet scoort, kun je niet winnen

Egmond aan den Hoef zondag 3 juni 2018 – Een zonovergoten Hogedijk was  het toneel van de wedstrijd Zeevogels tegen de VV Bergen. De winnaar van dit eerste duel zou een eventueel drieluik kunnen gaan spelen, want de winnaar wacht dan nog twee wedstrijden. Zeevogels speelde voor het behoud van het derdeklasseschap en Bergen voor promotie.

Beide ploegen schroomden niet om de aanval te zoeken. Al met al waren er in de eerste helft niet heel veel gevaarlijke situaties. Zeevogels kon spreken van twee goede kansen (Dennis de Waard de eerste), maar de tweede had meer moeten opleveren. Jeffrey Kruijff verdedigde goed mee, vertrouwde de bal toe aan Gijs de Waal, die Mike Twisk op maat bediende. Mike behield het overzicht en plaatste de bal op de ingevallen Jay Herman, die de bal met links niet in het lege doel kreeg. Jay was tien minuten daarvoor ingevallen voor de geblesseerde Hessel Zonneveld. Er was een half uur gespeeld. Vijf minuten daarna kreeg Noah Robles van Bergen een gelijke kans, maar ook hij wist zijn linkervoet niet beter te sturen en deze bal belandde in het zijnet. De thee werd dus genuttigd met een 0-0 tussenstand.

Na rust zou het moeten gebeuren. En het gebeurde, maar dan niet wat Zeevogels wilde. Zeevogels had wel veel meer balbezit, maar balbezit levert geen doelpunten op. Wat wel rendement kan opleveren zijn counters. En omdat Zeevogels aandrong, kreeg Bergen de gelegenheid om te counteren. De eerste was nog niet echt succesvol de tweede wel en het was Djara Grootenhuis die de 0-1 inschoot. Er waren 62 minuten gespeeld. Na 63 minuten was het 0-2. Waar scheidsrechter Hussaarts wat eerder een overtreding tegen Zeevogels in het strafschopgebied van Bergen gemakkelijk wegwoof, gaf hij nu voor een lichte overtreding wel een penalty (en geel). Lars Kraakman wist er wel raad mee: 0-2. Zeevogels begon nog meer aan te dringen en Bergen begon al vrijer te spelen. In de 76ste minuut viel het derde doelpunt. Noah Robles ging bij een counter enkele spelers mooi voorbij en schoof de 0-3 erin. Invaller Damio Lageveen scoorde de vierde voor Bergen. Niet veel daarna werd er afgefloten en de Vierde Klasse KNVB zal volgend jaar het strijdtoneel zijn van de plaatselijke voetbalvereniging Zeevogels uit Egmond aan den Hoef. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *