‘Hé! We worden overlopen!’

‘Hé! We worden overlopen!’ klonk het op de Vennewatersweg. Heerlijk als de tegenstander dat concludeert. En zeker als het dan al 0-3 staat. Na dertig minuten. Het overkwam Zeevogels 2 op bezoek bij Foresters. ‘Secundao’ startte fel, speelde  de eerste helft goed positiespel en kreeg loon naar werken. Het werd zo’n heerlijke zondag. Een fijne temperatuur, mooie goals en na afloop stond er een klein pilsje klaar.

Opvallende speler was René Baltus. De ervaren spits van Zeevogels 2 speelde een berepartij en werd uitgeroepen tot Man van de wedstrijd. Twee maal wist hij met een bekeken schot de keeper te passeren. Zeer fraai. Oogstrelend. En zonder te juichen. Dat dan weer wel. Bob schoot twee keer van buiten de zestien raak. Binnenkantje voet, in de verre hoek. Een Bobby-strike, weten de kenners. Ook De Vreede pikte een doelpunt mee. Henk stuurde de vrijgelopen Zinken weg en ‘Mooie Mario’ gaf op zijn beurt een panklare pass. Je raadt het al. Voor de voetjes van Gijs. De nummer negen tikte hem binnen en bedankte de assistgever met een flinke knuffel. Die knuffel van Gijs staat symbool voor de goede sfeer binnen Zeevogels 2. Het team straalt. En het pakt na de winterstop keer op keer drie punten.

Even leek het er op dat de irritaties te hoog opliepen bij de thuisclub. Maar attent werk van de scheidsrechter voorkwam een grimmige sfeer. De leidsman, die zijn broek tot boven zijn borst had opgetrokken, kleurde heerlijk zijn melkflessen in het stralende zonnetje. Hij floot een puike partij. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Zeevogels had na rust de 1-4 moeten maken, maar deed dat niet. Er werd niet meer gescoord. Kansen van Gijs de Vreede troffen geen doel en talentvolle invalkeeper Jelle Kaptein hield zijn hok na rust ook schoon. Een groot compliment voor zijn optreden.

De vorige Man of the Match Wallie verliet Zeevogels 2 voor het eerste. Dat mag. Maar zijn presentje – als hij die al had – is niet aangekomen bij de Egelshoek. Een vreselijke dreun voor zijn voormalige medespelers. Een gegeven waar geen enkele speler begrip voor toont. Men is boos. Furieus. Wallie heeft wat goed te maken. Ik hoop dat hij dit realiseert. Gelukkig had succescoach Jon de Waard een vaatje meegenomen, plus het verjaardagsbiertje van Clemens.

Zeevogels 2 is de komende twee weken vrij. Wie weet wordt er een vriendschappelijke wedstrijd ingelast. Go with the flow. Gas op die lollie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *