Goed voetballend Zeevogels wint in Egmonderhout

Alkmaar – zaterdag 11 mei 2019 – Zeevogels mocht dit weekend tegen Alcmaria Victrix al op zaterdagavond spelen. Het team van trainer Dennis Kanne was deze avond gemiddeld nog jonger dan anders want Job Zentveld en Wesley Hof stonden beiden in de basis (totaal vijf spelers onder de twintig jaar vandaag). Beiden speelden een goede wedstrijd. Het kunstgrasveld vormde geen belemmering voor het spel van Zeevogels, want de combinaties werden gedurende de wedstrijd al beter. Het eerste doelpunt viel al vrij snel. Een mooie steekbal van Quint Roffelsen op Huib Sprenkeling was dusdanig goed, dat Huib een schot kon lossen. Geen geweldig schot, maar keeper Indy Oostdijk deed het ook niet geweldig en zo leidde Zeevogels al in de 10de minuut met 1-0. Het spel bleef daarna beide kanten opgaan en in de 23ste minuut ging Dimaggio Senchi, de beste man van Alcmaria, goed door, maar werd naar de zijkant gedrongen. Keeper Stan Zwartkruis was met hem meegegaan, maar Senchi wist toch nog een mooie voorzet te geven die werd ingekopt. Gilles Groot wist gelukkig voor Zeevogels de bal nog voor de lijn weg te schieten. Zo waren er voor beide partijen tot aan de rust nog wat mogelijkheden, maar de thee werd opgedronken met de 0-1. Toch was Zeevogels deze eerste helft al op alle fronten beter.

Alcmaria begon de tweede helft goed, want al na drie minuten kopte Djoï de Vries fraai op doel, maar keeper Zwartkruis voorkwam de gelijkmaker. Zeevogels begon daarna toch weer beter te voetballen, vooral Huib Sprenkeling en Mike Twisk liepen daarbij voorop. Dat leidde tot mooie combinaties. In de 60ste minuut één van Nick Dekker, Wesley Hof, Mike en Huib als laatste met bijna een eigen doelpunt van Alcmaria als gevolg. Die in de 65ste minuut tussen Julius Zwartkruis, Wesley Hof en Mike Twisk had ook geen resultaat. Tussendoor ging Senchi nog wel een keer goed door, maar zonder resultaat. In de 75ste minuut weer goed samenspel, nu van Nick Dekker, Quint Roffelsen en als laatste weer Huib Sprenkeling, die de 0-2 op het scorebord “veroorzaakte”. Assistent-scheidsrechter Johan Gunst van Alcmaria had niet echt zijn dag vandaag want zijn vele vlagsignalen, ook nu weer voor buitenspel, werden al meer genegeerd. Even later kon hij na enig misbaar vertrekken. Voor de wedstrijd maakte dit al niet meer uit, want Zeevogels bleef de betere ploeg. In de 83ste minuut was het Mike Twisk, die vanaf de rechterkant een combinatie met Wesley Hof opzette, doorliep, de bal terugkreeg en met links de bal langs keeper Oostdijk knalde: 0-3. In de 90ste minuut deed Jorrit Groot er nog een schepje bovenop, want na een hoekschop van Wesley Hof, die werd doorgekopt door Nick Dekker werd het ook nog 0-4.

Toch hield keeper Stan Zwartkruis de nul niet, want broer Julius verorzaakte even later een penalty door hands te maken in zijn eigen strafschopgebied, waarna Dimaggio Senchi de 1-4 scoorde. De mannen van Kanne hadden deze zaterdagavond de drie punten volledig verdiend en het vierdeklasserschap officieus veilig gesteld na deze overwinning.

Stand Zeevogels 4B

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *