Hertjes hebben goede slotdag

Egmond aan den Hoef -zondag 1 februari 2015 – Deze dag van het 37ste Hoeftoernooi was er een met een primeur. Het toernooi was via de Breedband te volgen. Bergen Breedband was hiervoor verantwoordelijk. Zo ook in de morgen werden de Hertjes gefilmd. Dit team speelde om de zevende plaats tegen de J’Ideetjes, het team waarvan eerder werd verloren. Vandaag had coach Wallie weer het vertrouwde team het veld ingestuurd om de eerste wedstrijd tot een goed einde te brengen. Helaas kwam de Hertjes weer achter (Xander Idema scoorde de mooie 1-0), maar knokte verbeten terug en Wout Groot wist de gelijkmaker op fraaie wijze te maken. Deze 1-1 stand bleef tot het einde gehandhaafd en de tweede wedstrijd moest de beslissing brengen.

Na een peptalk in de rust trad het team zeer gemotiveerd aan voor de tweede wedstrijd. Dat het team gemotiveerd was, was wel te merken, want er werden maar liefst vier doelpunten gescoord, voordat de J’Ideetjes wat terug kon doen. Maar dat deden ze wel met verve, want er werd twee keer gescoord en door een derde tegentreffer zou de Hertjes wellicht nog in de problemen kunnen komen. Zover kwam het niet want al gauw werd de 5-2 gescoord en dit was de ook de eindstand. Wout Groot wist vandaag vier keer de bal er in te prikken en Micah van Dasselaar en Finn van Ginneken maakten het zestal vol. Myrthe Faber hield weer alles tegen en Nikki Houtenbos en Skip Blok hadden hun bijdrage door veel in het veld te bewegen. Hertjes, bedankt voor jullie bijdrage aan dit toernooi.

Hertjes speelt niet om de prijzen volgende week

Egmond aan den Hoef -24 januari 2015 – Vandaag was er nog kans om op de finaledag om de prijzen te spelen. Daarvoor moesten er twee tegenstanders worden verslagen. Allereerst de Tuinfluiters en daarna de winnaar van de wedstrijd Rock Stars tegen de Club van 100. Maar zover kwam het niet. De Tuinfluiters waren beter en na een paar minuten lag de 1-0 al tegen de mat. Even later de 2-0 en eigenlijk was de wedstrijd op dat moment al gespeeld. De Hertjes had niet veel in te brengen en de Tuinfluiters bouwde de score gestaag uit en het werd 4-0 voor de latere finalist.

Dus moest de tweede wedstrijd tegen de verliezer van de hiervoor genoemde wedstrijd, de Rock Stars. Deze wedstrijd ging het een stuk beter, maar op een onverwacht moment wist Juul van de Kolk vanaf de zijkant in te schieten. Daarna ging de Hertjes proberen de gelijkmaker te maken, maar weer bleek het scorend vermogen van de ploeg te weinig om het de Rock Stars echt lastig te maken. Ook het beetje geluk, dat je af en toe nodig hebt ontbrak weer. Ook Wout Groot, die in eerdere wedstrijden wel wist te scoren had zijn kruit al met de Slopers verschoten, maar vlak voor de wedstrijd kwam hij trots vertellen dat hij drie had gescoord , maar wel moe was. Hij kon dus geen goede bijdrage leveren. De organisatie had er verstandig aan gedaan voor de Slopers een speler te nemen, die voldoende rust had kunnen pakken, dan wel twee invallers. Er werd deze wedstrijd dan ook niet gescoord en volgende week rest niets meer dan de wedstrijd om de zevende en achtste plek tegen de J’Ideetjes, de ploeg die ook slechts één keer wist te winnen…..van de Hertjes. Volgende week zondag 1 februari om kwart voor elf (eerste helft) en kwart over elf (tweede helft) moet de zevende plek worden gehaald.

Geen punten Hertjes op derde speeldag

Egmond aan den Hoef -17 januari 2015 – Hoe vreemd kunnen wedstrijden lopen, want vandaag moest de Hertjes tegen relatief zwakkere tegenstanders, althans zo leek het, want de Hertjes kreeg twee de kous op de kop. Allereerst werd in de arena van het Dorpshuis de wedstrijd tegen de Rock Stars gespeeld. De Hertjes kwam met 2-0 achter. Het eerste doelpunt ging er tergend langzaam in. Nikki Houtenbos wist het schot niet te keren. De 2-0 was een counter. Daarna was het team van de Hertjes aan de beurt, want de 2-1 werd op het scorebord gezet. Wout Groot was degene, die het doelpunt scoorde. De jacht naar de 2-2  was hiermee geopend, maar het liep anders, want de Rock Stars wist nog twee keer het doeltje te vinden en de 4-1 werd ook de eindstand.

De laatste poulewedstrijd tegen de Slopers werd ook niet de wedstrijd die werd gehoopt. Al na 35 seconden lag de bal er in en daarna moest meer dan 12 minuten tegen deze achterstand worden gevochten. Er was weer veel inzet, maar de Slopers week niet en was af en toe ook nog gevaarlijk voor het doel van de Hertjes. Gescoord werd er niet meer, dus de Hertjes verloor ook de tweede wedstrijd van vandaag en bleef zodoende puntloos. Volgende week wacht er weer een zware wedstrijd, die tegen de Tuinfluiters. De poulewedstrijd werd met 3-1 verloren, maar er wordt weer begonnen met 0-0, dus er is altijd weer een kans.

Winst en verlies Hertjes op tweede speeldag

Egmond aan den Hoef -10 januari 2015 – Het team van De Hertjes moest vandaag twee zware wedstrijden, want er waren twee ploegen met de volle winst vorige week en dat waren de tegenstanders van vandaag. De eerste wedstrijd werd de strijd aangebonden met de Grootjes van coach Arie Groot. De spelers van de Hertjes waren blijkbaar goed gemotiveerd, want er werd gevoetbald met een tomeloze inzet en de Grootjes werd continu onder druk gehouden. Omdat het vandaag achter potdicht zat bleef het lang 0-0. Toch wist de hertjes een bres in verdedigingsbolwerk van de Grootjes te slaan, want bij een van de vele aanvallen schoot Micah van Dasselaar de bal op fraaie wijze hoog in het doel. Met nog een minuut of vier te gaan wist de Hertjes deze stand vast te houden en werd in deze superspannende wedstrijd de terecht winnaar.

Drie kwartier later was de Tuinfluiters de tegenstander. Het begin van de wedstrijd was een beetje rommelig en de Tuinfluiters maakte daar handig gebruik van en scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd: 1-0. De Hertjes kon nu aanvallend geen potten breken, want gescoord werd er niet. Sterker nog, het werd 2-0 voor de Tuinfluiters. De Hertjes bleef aandringen en twee minuten voor tijd was het dan toch zover. Myrthe Faber scoorde de 2-1. Er werd nóg een schepje bovenop gedaan om de gelijkmaker te scoren, maar de Hertjes kreeg het deksel op zijn neus. De Tuinfluiters maakte vlak voor tijd 3-1 en dit werd de eindstand.

Winst en verlies tegen twee koplopers is dus best een goed resultaat, dat ookm werd behaald omdat elke Hertje zo goed zijn best deed.

Hertjes sluit eerste dag Hoeftoernooi met één punt

Egmond aan den Hoef – 4 januari 2015 – De eerste dag van het 37ste Hoeftoernooi beleefde vandaag zijn eerste dag en dus ook de eerste dag voor het team van  Hertjes. Twee wedstrijden stonden op het programma en de eerste klap zou natuurlijk weer een daalder zijn. De eerste wedstrijd zag het daar wel naar uit, want tegenstander Rotteveel United wist eerst niet het doeltje te vinden en de Hertjes met een hele mooie uitval wel. Wout Groot plaatste de bal vanaf grote afstand beheerst in doel. Niet lang daarna ging Myrthe Faber mee naar voren en legde de 2-0 tegen de mat. Ook de 3-0 was een fraai doelpunt van de Hertjes. Met nog een minuut of drie te gaan zou je denken, deze wedstrijd is gespeeld. Helaas, Rotteveel United begon aan een fantastische inhaalrace en wist in die paar minuten nog drie keer te scoren. 3-3 was de stand en dat bleef het.

De tweede wedstrijd moest de Hertjes tegen de J’Ideetjes. Hierbij was de Hertjes in het begin van de wedstrijd meer op de helft van de tegenpartij te vinden, maar de Hertjes wist de vele kansen niet te benutten. Gaandeweg ging de J’Ideetjes beter voetballen en nam uiteindelijk een 2-0 voorsprong. Nu moest de Hertjes weer komen en deed dat. Micah van Dasselaar scoorde de 2-1, maar de tijd die resteerde was te kort om het de J’Ideetjes echt moeilijk te maken. Het eerste verlies was een feit.

Met een beetje meer geluk had er vandaag meer ingezeten, maar nu moet het volgende week gebeuren. Aan de inzet van de Hertjes heeft het in ieder geval niet gelegen, want iedereen deed heel erg zijn best.

Achter vlnr Nikki Houtenbos, Skip Blok, Micah van Dasselaar, Finn van Ginneken en sponsor Wallie Tik; Voor vlnr coach Ruud de Raadt, Wout Groot, Myrthe Faber en Jessie Tik

Achter vlnr Nikki Houtenbos, Skip Blok, Micah van Dasselaar, Finn van Ginneken en sponsor Wallie Tik;
Voor vlnr coach Ruud de Raadt, Wout Groot, Myrthe Faber en Jessie Tik

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *