Hertjes verliezen finale na fantastische halve finale

Egmond aan den Hoef – zondag 4 februari 2018 – De Hertjes speelden ook vandaag twee wedstrijden, eerst de halve finale tegen de Medics. Deze tegenstander werd met een ander tactisch concept tegemoet getreden, want de eerste twee wedstrijden tegen de Medics werden verloren. De Hertjes speelden de beste wedstrijd van het toernooi. Vanaf het begin werd de tegenstander onder druk gezet, maar de bal wilde er ondanks de vele doelpogingen en het knappe verdedigen van de Medics niet in. Daarbij waren de aanvallen van de Medics niet zonder gevaar, maar ook de Hertjes hielden het doel schoon. Uiteindelijk was het een minuut of vijf voor het einde van de wedstrijd Bas Baltus, die met een geweldige schuiver de keeper van de Medics liet vissen. De Hertjes hadden de 1-0 op het scorebord gezet. De Medics zetten nu alles op alles om de gelijkmaker te scoren, maar nu hielden de Hertjes met man en macht stand en op hun beurt kwamen zij er af en toe nog gevaarlijk uit. De tijd leek heel langzaam te gaan, maar dat kwam waarschijnlijk door de spanning. Toen de twee scheidsrechters affloten, gingen de Hertjes juichend naar de kleedkamer, want de finale was bereikt.

De finale vond na lang wachten plaats tegen de Bollies. Twee spelers van de Hertjes hadden als invaller (Bas Baltus en Mats Zomerdijk) bij de Bollies nog een groot aandeel gehad in het behalen van die finale, maar moesten nu uiteraard weer het rood verdedigen van de Hertjes. De finale was amper begonnen of de Hertjes hanteerden dezelfde tactiek als tegen de Medics. Vol op de aanval en hopen dat er snel een treffer zou vallen. Dit gebeurde niet, want ook de Bollies verdedigden heel goed. Zo goed dat de Hertjes er een beetje moedeloos van werden. En wat niet mocht gebeuren, gebeurde toch, een schot van de zijkant van de Bollies ging via de paal in het doel: 1-0 voor de Bollies. Deze klap kwam hard aan en de Hertjes probeerden het nog een keer. Maar het wilde maar niet lukken en tot overmaat van ramp scoorden de Bollies de tweede goal vlak voor tijd: 2-0. Daarna was de pijp een beetje leeg bij de Hertjes en de wedstrijd werd een beetje plichtmatig uitgevoetbald.

Toch hebben de Hertjes het 40ste Hoeftoernooi heel goed gepresteerd, want uiteindelijk werden zij tweede. Hun prijs was natuurlijk een mooie plek op het erepodium, een prachtige beker en een mooie teamfoto. Van de sponsoren Marion, Jessie en Wallie van het Rode Hert ontvingen alle Hertjes nog een prachtige oorkonde en een bon om speelgoed te kopen. Wij bedanken ook alle ouders voor hun positieve inbreng en natuurlijk de Hertjes zelf (Bas, Mats, Nick, Pieter en Ruben) voor hun inzet en enthousiasme tijdens dit 40ste Hoeftoernooi. En tot slot een grote pluim voor alle vrijwilligers die dit toernooi weer mogelijk hebben gemaakt.

Bovenste rij Ruben Schuit, Pieter Henke, Nick Klijbroek en Bas Baltus.
Onderste rij: Jessie Tik, Mats Zomerdijk en coach Ruud.

One comment

  1. Pieter Henke schreef:

    Wat een fantastisch toernooi hebben de mannen van de hertjes gehad.. Met ups en downs, maar toch tweede geworden, heel knap!! Ruud, Wallie en Jessie bedankt voor dit super toernooi.

    Vele lieve groetjes
    Pieter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *