Hertjes op het Hoeftoernooi 2012-2013

Hertjes_2012-2013

De Hertjes in de kleedkamer op de eerste dag. Zittend vlnr Tygo Zwart, Coach Ruud en Zeb Zuiderveld. Staand op de bank Joris Ligthart en Sam Kramer. Op de voorgrond Joey Zwart en invalster Luna Klitsie. Helaas ontbrak Merel Vosman de eerste dag.

 

Hertjes

De Hertjes vanaf week 2, nu met Merel Vosman

Hertjes 2012-2013. Dit seizoen is het de dertigste keer dat de minipupillen hun opwachting maken op het Hoeftoernooi. Destijds in het seizoen ’83-’84 werd Hans Verdegaal bereid gevonden om mini’s te sponsoren. Zijn zoon Koos heeft ook nog in die mini’s gespeeld. Coach werd vaste bezoeker van ‘t Rode Hert, Ruud de R. Hij neemt nog steeds de honneurs waar en afgelopen seizoen won de Hertjes onder zijn leiding weer een keer. Het Rode Hert is altijd blijven sponsoren, ondanks de diverse eigenaarswisselingen. Eerst Hans en Annie Verdegaal, toen Paul Sengers, vervolgens José Meijne en Wallie Tik en de laatste jaren Wallie Tik, die het net als alle anderen ook met veel enthousiasme doet. Dochter Jessie heeft zich inmiddels tot vaste supporter gebombardeerd.

Egmond aan den Hoef, 6 januari 2013

Op Driekoningen begon het 35ste Hoeftoernooi in het Dorpshuis, georganiseerd door de Jeugdcommissie van Zeevogels. Ook deze editie zal weer een succes worden, getuige de inzet van spelertjes en speelstertjes en het talrijke publiek. Om half drie klonk het beginsignaal voor de wedstrijd van titelverdediger van de minipupillen De Hertjes.  In De Hertjes van dit jaar spelen de volgende minipupillen: Zeb Zuiderveld, Joey Zwart. Joris Ligthart, Merel Vosman (helaas niet aanwezig de eerste dag: Luna Klitsie viel goed in), Sam Kramer en Tygo Wijn. De Kruijffies was de tegenstander. Als snel bleek dat de Hertjes veel te sterk was, want de zeer aanvallend ingestelde Kruijffies kwamen te kort. Joey scoorde een aantal keer, Zeb Zuiderveld deed meerdere duiten in het zakje, Joris speelde zijn eerste echte wedstrijd en wist ook te scoren en Luna scoorde nog vijf seconden voor tijd. Al met al was de uitslag 9-2 in het voordeel van de Hertjes.

De tweede wedstrijd trad De Hertjes tegen één van de favorieten aan, het team van de Club van 100. In het begin wist Joey Zwart gelijk al te scoren en De Hertjes leidde met 1-0. Na de twee minuten verplicht bankzitten van de beste spelers kwam Jesse Buurmeester in het veld en scoorde onmiddellijk twee keer, waardoor De Hertjes al weer tegen een achterstand aankeek. Jesse wist nog twee keer de mat te vinden zodat de stand 4-1 was. Anderhalve minuut voor tijd scoorde Joey nog een keer, maar verder kwam de allesuitdekasthalende ploeg van De Hertjes niet. De eindstand was 4-2. Al met al een redelijk goed begin van het Hoeftoernooi waarin de ploeg nog verder kan groeien.

Egmond aan den Hoef, 12 januari 2013

De eerste tegenstander van vandaag was het Team van Ome Siem. Het was een gelijk opgaande wedstrijd, maar de Hertjes kwam toch met 1-0 voor door Joey Zwart.Het Team van Ome Siem kwam echter vlot terug en scoorde de 1-1. Daarna wist de Hertjes weer een voorsprong te pakken; 2-1 (Sam Kramer prikte de bal in doel). Weer drong het Team van Ome Siem aan, maar sterspeler Jur Zentveld viel jammergenoeg na een harde val een paar minuten uit. Daar profiteerde de Hertjes weer wel van, want Joey scoorde zijn tweede van vandaag en bracht de stand op 3-1 die zo bleef tot het eindsignaal. De drie punten gingen mee naar de Slotweg.

De Hertjes moest de tweede wedstrijd tegen één van de favorieten voor de eindzege, de Oosterbaantjes. Al de eerste de beste aanval kwam de Oosterbaantjes voor met 1-0. De tweede viel niet lang daarna, waarna de Hertjes wat terugdeed: 1-2 (Joey Zwart scoorde fraai). Door de aanvalsdrift maakte de Oosterbaantjes handig gebruik van de ruimte en scoorde de 1-3. Daarna bleef de Hertjes aanvallen en Zeb Zuiderveld scoorde de 2-3. De spelers van de Hertjes vochten als leeuwen maar tevergeefs. Tot overmaat van ramp kwam de mededeling van “laatste minuut” ook nog sneller dan verwacht, waardoor de eindstand 3-2 in het voordeel van de Oosterbaantjes bleef gehandhaafd. Merel Vosman, vandaag voor de eerste keer aanwezig kon in ieder geval terugzien op een geslaagd debuut.

Egmond aan den Hoef, 19 januari 2013

Met de hakken over de sloot en met matig voetbal heeft de Hertjes de finalepoule gehaald. De Hertjes ging de eerste wedstrijd voortvarend van start tegen de Grootjes, maar het team van Arie Groot liet zich niet van zijn stuk brengen. Het zeer verdedigende team, de gebruikelijke tactiek van de coach vocht wel als leeuwen en de Hertjes kon geen potten breken. Er werd te veel gepingeld (niet iedereen natuurlijk), dat is op zich niet zo erg, maar er werd vaak net zo lang gepingeld totdat de actie vastliep. Uiteindelijk werd er nog aan het kortste eind getrokken, want de Grootjes wist nog een mooie treffer te fabriceren en in dat opzicht was de overwinning eigenlijk wel verdiend.

De tweede wedstrijd trad de Hertjes aan tegen Rotteveel United en er moest tenminste één punt gehaald worden, want dan konden de Grootjes en Rotteveel onderling uitmaken wie niet naar de finalepoule ging. Er werd weer te veel gepingeld. Toch wist Joey Zwart, nadat hij zich weer had vastgelopen, de bal weer te onderscheppen en keurig de 1-0 te scoren. Een minuut of vijf voor tijd lag de gelijkmaker er in. Het bleef gelukkig 1-1 tot het laatste fluitsignaal, hoewel de paal en de lat nog een keer redding brachten. In het tweede gedeelte kwam Sam Kramer los. Het was bekend dat hij hard kon schieten, en dat kwam er nu uit. Enkele goede schoten misten net aan doel, toch was dit was veel gevaarlijker dan het telkens weer vastlopen met de bal. Positief was ook dat het weer aan inzet niet ontbrak. Volgende week maar herpakken in de finalepoule. Er zal, zeer toepasselijk in het door het Rode Hert gesponsorde team, uit een ander vaatje moeten worden getapt.

Egmond aan den Hoef, 26 januari 2013

Vandaag vonden de halve finales plaats. Er waren bij de mini-pupillen twee pouletjes van drie teams gemaakt, de nummers 1, 4 en en 5 van de ranglijst na drie wedstrijddagen en de nummers 2, 3 en 6. De Hertjes was vierde geworden, dus de nummers 1 en 5 waren de tegenstander. De eerste wedstrijd was tegen De Wit Boys, vooraf bestempeld als één van de favorieten, maar dat zich pas de laatste wedstrijddag had geplaatst door twee keer te winnen en door te gaan op doelsaldo. Na het eerste fluitsignaal ging de Hertjes gelijk in de aanval en dat loonde, want al na een paar minuten stond het 1-0. De Wit liet zich niet kennen en gooide alles in de strijd en ook dat loonde, want de 1-1 viel op een moment, dat er even niet goed werd opgelet. Toen moest de Hertjes weer, want de winnaar van deze wedstrijd kon het resultaat van de verliezer tegen de Oosterbaantjes afwachten. En dat lukte, want de Hertjes kon weer een doelpunt op het scorebord laten zetten: 2-1. Maar weer wist De Wit Boys terug te komen en scoorde een minuut of drie voor tijd de 2-2. Daarna had De Wit Boys zelfs iets betere kansen, maar gelukkig voor de Hertjes bleef het 2-2. Daardoor moest De Wit Boys eerst aantreden tegen de Oosterbaantjes. De Oosterbaantjes, zwaar favoriet, maakte deze rol geheel waar, want vijf minuten voor tijd scoorde het team de 2-0. Wat De Wit ook probeerde, het lukte niet en De Wit had geen finaleplaats. Die zou in de derde wedstrijd van deze poule worden beslist. De Hertjes tegen de Oosterbaantjes. Al in de eerste minuut wist De Hertjes te scoren en kwam dus met 1-0 voor. Tegen de verwachting in was de Hertjes de betere ploeg, maar De Oosterbaantjes begon naar gelang de wedstrijd vorderde al meer aan te dringen. Soms werd met veel kunst- en vliegwerk het doel schoon gehouden, terwijl aan de andere kant ook toch nog enkele kansen vielen te noteren voor De Hertjes, maar de stand bleef 1-0 tot…..twee minuten voor tijd toen de Oosterbaantjes in deze bloedstollende wedstrijd eindelijk een klein gaatje wist te vinden en de 1-1 was een feit. Nu moest de Hertjes alles op alles gooien om nog te winnen, maar dit lukte niet meer in de laatste anderhalve minuut. Het bleef 1-1 en De Hertjes   gaat zondag 3 februari a.s. tegen de J’ Ideetjes spelen om de bronzen medaille. Ook deze strijd zal zwaar worden. Een verrassing was dus uitgebleven. Die verrassing was er overigens wel bij de pupillen. Daar wist het team van De Medics van Michiel Zwartkruis (Pim Belleman (2x) en Alex Houtenbos (1x) waren trefzeker) het zwaar favoriete Drivers in de halve finale te verslaan en zo een finaleplaats te bemachtigen. Daar moet het aantreden tegen het eveneens favoriete Tuinfluiters, dat zijn favorietenrol wel waarmaakte in de halve finale en het team van Egam United de weg naar de finale versperde.

Egmond aan den Hoef, 3 februari 2013

Vandaag moest het gebeuren. De derde plaats kon worden behaald, maar dan moest er wel worden gewonnen van de J’Ideetjes, het team van Jelle Idema. Her zou moeilijk worden want de J’Ideetjes was derde geworden in de reguliere competitie met een totaal van 12 punten. De Hertjes stelde daar na zes wedstrijden 7 punten tegenover. Beide teams waren in de halve finale tweede geworden. Er werd twee keer een wedstrijd gespeeld en er zou verlenging volgen als beide teams er elk een zouden winnen. Zo ver kwam het echter niet. De eerste wedstrijd werd eigenlijk al in het begin beslist, want Twan Zonneveld scoorde langs heel veel benen net over de middenllijn: 1-0. Wat de Hertjes ook probeerde, de gelijkmaker zat er niet in. Er waren wel kansen, maar er werd niets verzilverd. De tegenpartij wist er ook geen bal meer in te prikken, dus de eerste wedstrijd eindigde met een 1-0 verlies. Er werd een kwartier gerust, limonade gedronken en dus zou het de tweede wedstrijd moeten gebeuren. Het begon goed, want de Hertjes nam een voorsprong 1-0 en er zat meer in. Pech, dus geluk voor de J’Ideetjes voorkwam de 2-0 en dan wort het bijna altijd gelijk, zo ook nu. De 1-1 ging er na een minuut of vijf in en daar werd moed uit geput, want de Hertjes moest nu komen en daar maakte de J’Ideetjes dankbaar gebruik van, want op een gegeven moment was de stand 4-1 (Twan Zonneveld was de grote man van de J ‘Ideetjes). Toch bleven de spelers van de Hertjes knokken en wisten de 4-2 te scoren. De 4-3 hing nog in de lucht toen de Hertjes alles op alles zette, maar viel niet. Uiteindelijk werd er voor de laatste keer dit toernooi gefloten en het team van de Hertjes sloot het 35ste Hoeftoernooi dus af met een keurige en verdiende vierde plek, die mede werd afgedwongen door een grote dosis strijdlust. Namens Wallie, Ruud en supporter Jessie bedanken wij Merel, Joris, Joey, Tygo, Zeb en Sam, hetgeen in de kleedkamer gepaard ging met een mooie medaille en bijbehorende foto van Zeevogels en een bon te besteden bij Bart Smit van sponsor Wallie van ‘t Rode Hert.

One comment

  1. Bob schreef:

    Mooi verslag en een goed toernooi gespeeld door de hertjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *