Leuke introductietraining Jeugdkeepers

vlnr, Jaap Buter TJC, Max de Vries D2, Nick Hopman E3, Bram Reus D2, Alex Houtenbos D3, Chris Baas C2, Robert de Waard C1(keepertrainer) Joep Jaspers C3, Mees Kaptein B1(keepertrainer) Dex Riezenbos D3, Tim Duineveld E1.

(niet op de foto Mees de Groot D1, en Mirte de Groot MC1)

De Jeugdopleiding van Zeevogels organiseerde op maandag 9 september jl een Introductietraining voor de C-D-E Jeugdkeepers(sters) van Zeevogels. Onder leiding van Mees Kaptein en zijn assistent Robert de Waard werd een gevarieerd programma aan de keepers gepresenteerd. Technisch Jeugd Coördinator Jaap Buter liet al in zijn welkomstwoordje blijken dat er zoveel mogelijk wedstrijdgericht zal worden getraind. Naar de Speelwijze van de Jeugdopleiding van Zeevogels – ver van de goal –  vooruit verdedigend, niet alleen tegenhouden – maar ook opbouwen als het even kan!

 

Tim Duineveld (E1) probeert in de 1 v 1 Trainingsvorm de goed uitkomende keeper Nick Hopman (E3) te passeren, Alex Houtenbos, Robert de Waard en Max de Vries kijken toe

Speerpunten in de keeperstraining zijn: de verdedigende technieken zoals: val en duiktechniek- springen- stompen en aanvallend opbouwende technieken zoals: inrollen –werpen- aanname en inspelen. Tevens wordt het ruimtelijk inzicht en coachen getraind middels partijvormen. Een aantal van deze vormen werden maandag gepresenteerd, en gezien het enthousiasme vonden ze het maar wát leuk! De keepers mochten vooraf aangeven wat hun favoriete keeper is – en als ze met dezelfde overtuiging blijven trainen treden ze inderdaad in de voetsporen van : Kenneth Vermeer- Maarten Stekelenburg – Esteban of Iker Casillas!

 

Namens de Jeugdopleiding van Zeevogels:

Jaap Buter(Technisch Jeugd Coördinator)

Tel: 0651164619

Email: jaapbuter@quicknet.nl 

 

Contact Jeugdkeeperstraining:

 

Mees Kaptein,

E-mail : m_kaptein@live.nl

Tel: 06-40390028

 

Robert de Waard,

Email: sjw.dewaard@quicknet.nl

Tel:  072-5071386

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *