Secundao snel naar schuimkraag

Afgelopen zondag speelde de net-niet-goed-genoeg-voor-het-eerste-spelers tegen de kampioen van de derde klasse. Op de Hogedijk was ZAP 2 te sterk. Er werd met 2-0 verloren. De krachtsverhoudingen lagen dicht bij elkaar, maar door twee knullige goals verloren de Hoevers. ‘Toch werd er wel redelijk gebald’, wist Henk Dekker. Die drie uur later de sfeervolle kantine naar z’n hand zette toen hij op het nummer van Bearforce One – Boys Boys Boys – flexibele moves showde. Het teamgevoel kreeg plotsklaps een enorme boost. Dankzij Henk.

Geen doelpunten dus voor het thuisteam. Hoewel er wel genoeg kansen waren. Onder andere talent van het jaar Levi de Waard, pupil van het jaar Gijs de Vreede en veteraan van het jaar Bobbie Baltus misten de scherpte. Helaas. Toch had het publiek reden tot glimlachen. Mooie (Mario) gleed meerdere malen nonchalant door zijn haar. Volgens een vrouw langs de kant is dat indrukwekkender dan een schaar van Messi, gevolgd door een lobje over de keeper. Mario weet wat vrouwen nodig hebben. En hij speelt daar perfect op in.

Na rust kwamen nieuwkomers Jesse Groot en Jerome Groot binnen de lijnen. Evenals Robert Habib. Laatstgenoemde wist niet te scoren tijdens zijn 45 minuten. Dat deed hij die avond echter wel. Maar daar wil ik het niet over hebben. Dus had ik er ook eigenlijk niet over moeten beginnen. Sorry.

Jan Hein nam de MOTM award over van Roy Groot, die flink uitpakte met een koelbox vol Amstelflesjes. Na afloop werd er in de sfeervolle kantine voetbal gekeken. Bjorn keek Feyenoord, hoewel de rest liever het schakelkanaal voor zich zag. Saté, een biertje en muziek. Een mooie afsluiter van het seizoen, zou je denken. Maar wel een met een lelijk smetje. Coach Jon de Waard verkoos een verjaardag boven deze vloeibare vorm van teambuilding. Iets wat slecht overkwam op Secundao. Het is nog maar de vraag wie er volgend jaar bij het tweede op komt dagen na deze teleurstellende afsluiter. Het zit diep. Heel erg diep.

Hieronder volgen een aantal onderscheidingen van het seizoen 2011/2012. Heuvelinho, die ook van glas is gemaakt, stond net als ik langs de kant toe te kijken. Hij heeft hier ook een bijdrage aan geleverd.

Kapper van het jaar: Henk Dekker
Mooiste voorzet: Mooie Mario
Talent van het jaar: Levi de Waard
Mooiste look: Mooie Mario
Meest onberekenbare vogel van het jaar: Thijmen Baltus
Kortste adem van het jaar: Bjorn van Kimmenade
Man met slechtste muzieksmaak: Robert Habib
Pupil van het jaar: Gijs de Vreede
Nieuwe Caroline Tensen: Bob Baltus (Zegt iedere wedstrijd tien keer het spijt me tegen zijn opponent)
Mooiste schoenen: Thijmen Baltus
Teleurstelling van het seizoen: Sven Vermeeren

Zeevogels 2 neemt afscheid van Clemens Klijbroek. Hij maakt promotie naar Zeevogels 1. Wij danken hem voor zijn inzet de afgelopen jaren!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *