Slechte start competitie Zeevogels

Ursem – zondag 22 september 2019 – Zeevogels startte vandaag zonder de geschorste Huib Sprenkeling en de twee geblesseerde spelers, Sven Vermeeren en Ruben van Romunde. Of dit de oorzaak van het grote verlies was, zullen we nooit weten. Zeevogels begon wel aardig, maar kreeg al in de 6de minuut een domper te verwerken. Een ogenschijnlijk gemakkelijke bal om weg te trappen bij een niet eens zo gevaarlijke voorzet van een der voorwaartsen van Dynamo werd door Valentijn Entius achter de kansloze Stan Zwartkruis gedeponeerd. Zeevogels liep dus al na zes minuten achter de feiten aan. In de 18de minuut had het ook zomaar 2-0 kunnen zijn, maar een te zwakke inzet kon door Gilles Groot van de doellijn worden gehaald. Gaandeweg de eerste helft werd Zeevogels wel beter, Dynamo was (met name achterin) ook geen hoogvlieger en dat leidde bij een mooie aanval tot een vrije schop. Deze werd voor het doel gebracht en belandde achter de keeper van Dynamo. Scheidsrechter Bakker was de enige, die een overtreding had gezien, want hij annuleerde de treffer. De 1-1 werd Zeevogels op deze manier wel erg sneu door de neus geboord. In het vervolg van de wedstrijd nam de heer Bakker, voetbaltechnisch gezien, meer onbegrijpelijke beslissingen. Duels om de bal, tackles op de bal kregen in zijn ogen geen goedkeuring. Wellicht had het er mee te maken, dat hij het spel ook vaak op wat grotere afstand volgde. Overigens deed hij niet echt onder voor het niveau van de wedstrijd.

Zeevogels kwam even later op 2-0 achterstand. Zeer slordig verdedigen van Zeevogels stelde Mirzet Durak, na een mooie actie, in staat de 2-0 te scoren.  Er waren 35 minuten gespeeld. Gelukkig deed Zeevogels in de 36ste minuut onmiddellijk wat terug. Mike Twisk gaf een fraaie bal op Wesley Hof, die de bal uitstekend onder controle bracht en Dynamokeeper Ronald Schouten met een schuiver van zijn rechtervoet kansloos liet. Door deze goal ging Zeevogels toch nog redelijk rustig naar de kleedkamer voor de thee. 

De tweede helft was pas een minuut oud toen Mike Twisk een vlammend schot op doel losliet, dat uitstekend werd gestopt door de Dynamokeeper. Daarna was het over, want wederom onvoldoende optreden van het team van trainer Kanne leidde de 3-1 in. Even later maakte Jos Hopman zich klaar om hopelijk het tij nog te kunnen keren, maar vlak vóórdat hij zou gaan invallen werd de 4-1 gescoord. Julius Zwartkruis ging eruit, waarmee de verdediging van Zeevogels nog meer in haar snelheid werd beknot. Een vreemde wissel, want Valentijn Entius, die toch al niet een geheel gelukkige wedstrijd speelde, verhuisde naar de rechtsbackpositie en vanaf die kant luidde Dynamo de 5-1 in (op snelheid). De laatste drie doelpunten van Dynamo kwamen op naam van Stef Roelofsen en Joost Huting (2x).

Met nog een minuut of vijftien te gaan kwamen Max Duinmeyer en Jordin Koel er nog in, maar dat was meer iets voor de statistieken. Zij kwamen voor Valentijn Entius en Jeffrey Kruijff in het veld.

Gelukkig bleef Zeevogels, ondanks nog enkele mooie kansen voor Dynamo, meer leed bespaard, maar het 5-1 verlies kwam hard aan. 

Volgende week de eerste thuiswedstrijd. Zeevogels ontvangt Graftdijk, een altijd lastige tegenstander vanwege het opportunistische spel, dat de ploeg uit het gelijknamige dorp op de grasmat legt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *