Stan Zwartkruis redt drie punten voor Zeevogels

Zaandijk – zondag 24 maart 2019 – Op het sportpark van Zaandijk was de geur van cacao nadrukkelijk aanwezig. Ook nadrukkelijk aanwezig was Stan Zwartkruis, die de nul hield met onder meer drie fantastische reddingen. Omdat Quint Roffelsen in de 82ste minuut de bal er in liep na een mooie voorzet van Jorrit Groot, die op zijn beurt de bal in bezit had gekregen na een door Zaandijkkeeper Teeuwen weggestompte bal na een schot van Jay Herman, gingen de drie punten richting Egmond aan den Hoef. 

De mooiste redding was al in de 25ste minuut, toen Quint Roffelsen op het middenveld onnodig balverlies leed en een Zaandijker even later een schot loste, dat werd gestopt door keeper Zwartkruis. Niet goed genoeg, want de bal belandde vlak bij de doellijn bij Sam Noom, die dacht de bal simpel in te schieten. Helaas voor hem wierp de zeer snel opgekrabbelde Zwartkruis zich voor de bal en redde ten tweedenmale. Daarvoor was er eigenlijk niet al te veel gebeurd in de zonovergoten, maar qua temperatuur, toch niet zo heel warme wedstrijd.

Even later werd een inzet van Sven Vermeeren ook vlak voor de doellijn weggewerkt door een Zaandijkverdediger, dus het bleef 0-0. De laatste vijf minuten voor de thee had Zeevogels nog twee kansen. Een vrije schop van Mike Twisk werd door diverse spelers niet goed genoeg ingeschat en een aanval via Quint Roffelsen, Mike Twisk en als laatste Max Duinmeyer werd door Max met links, niet zijn sterkste been, half over en naast geschoten. In de 45ste minuut trad Stan Zwartkruis weer uitstekend op, want Ascher Pinas, die alleen op Stan afkwam, schoot de bal tegen de zich goed opstellende keeper op.

Na de thee waren er pas zeven minuten voorbij toen Zeevogels al drie (minuut 48, 50 en 52) en Zaandijk één kans niet hadden verzilverd (minuut 49). Die van minuut 48 was een schot van Jay Herman, dat door keeper Martijn Teeuwen werd gekeerd, maar daarna door Quint Roffelsen ingeschoten had moeten worden. Hij schoot echter met links voor het open doel over. Jorrit Groot had daarna nog twee kleinere kansen, waarvan de laatste na een prachtige pass van Jay Herman werd afgesloten door een hard schot van rechts, maar ook keeper Teeuwen stond zijn mannetje. In minuut 49 werd Zeevogels gered door de paal na een schot van Noureddine Akhamrane.

De derde hele mooie redding van Stan Zwartkruis vond plaats in de 66ste minuut, toen hij spits Robin Mòrtel de baas was. Een minuut later wisselde trainer Kanne Nick Dekker voor rechtsback Valentijn Entius, waarna rechtsback Julius Zwartkruis naar het centrum verhuisde en Mike Twisk opschoof naar het middenveld om zo meer druk te kunnen geven. Een kwartier voor tijd werd die wissel bijna beloond, want Mike kwam in een redelijke scoringspositie na een voorzet van Valentijn Entius. Daar bleef het bij. In de 82ste minuut werd het dus 0-1, waarna ook Zaandijk aanvallend wisselde en achterin één tegen één ging spelen.

Na die wissel concentreerden de Zeevogelsdefensie zich voornamelijk op het houden van de nul, hetgeen lukte, zodat de 0-1 een feit was, toen de goed leidende scheidsrechter de Jong deze middag voor de allerlaatste keer floot. Dat dit fluitsignaal door alles en iedereen van Zeevogels met gejuich werd begroet, behoeft geen nadere verklaring. Volgende week thuis tegen Knollendam, waarmee Zeevogels ook nog een rekening heeft te vereffenen vanwege het verlies in de allereerste wedstrijd van het seizoen. 

Stand Zeevogels 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *