Uitspraak Raad van State over Egmonds voetbalcomplex

Egmond – Woensdag 11 september 2019 heeft de Raad van State uitspraak gedaan over de bestemmingsplannen Watertorengebied in Egmond aan Zee en Voetcomplex Egmond aan den Hoef. De Raad van State heeft de plannen vernietigd. De gemeente gebruikt de komende periode om na te denken over de gevolgen van de uitspraken voor de projecten.

Bestemmingsplan Voetbalcomplex Egmond aan den Hoef

Tegen het bestemmingsplan voor de fusielocatie van de Egmondse voetbalclubs is door een aantal belanghebbenden beroep ingesteld bij de Raad van State (RvS). De beroepen gingen onder andere over het aantal velden, de veldverlichting, geluidsoverlast, parkeerproblematiek en compensatie van verdwijnende bollengrond.

Het plan is vernietigd op 3 punten:
Bij de opstelling van het bestemmingsplan is gebruik gemaakt van de zogenaamde PAS-methodiek. Deze methode is in mei van dit jaar in een andere zaak door de RvS afgekeurd. Dit heeft gevolgen voor alle plannen in Nederland waarbij deze methodiek is gebruikt.
De RvS oordeelt dat er onvoldoende onderzoek is gedaan naar de effecten van het gebruik van gewasbestrijdingsmiddelen op het woon- en leefklimaat en het gebruik van het parkeerterrein als transferium.
De RvS oordeelt dat de regionale afstemming met Heiloo en Uitgeest schriftelijk had moeten plaatsvinden.
Van alle overige beroepsgronden over onder andere licht- en geluidsoverlast, compensatie van natuur en bollengrond en verkeer en parkeren heeft de Raad van State aangegeven dat deze niet slagen.

Bron bovenstaande tekst: Website gemeente Bergen.

Downloaden (PDF, 305KB)


Downloaden (PDF, 516KB)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *