Zeevogels Dinner Club op zaterdag 11 maart

Na ‘Heel Holland Bakt’, nu ‘Heel Egmond Kookt’?

Egmond aan den Hoef – Het lijkt bijna al de gewoonste zaak van de wereld: op de tweede zaterdag in maart vindt de Zeevogels Dinner Club plaats. Deze komende editie alweer voor de achtste keer. Elke editie is tot nu toe een verbetering van de vorige geweest qua aantallen eters. Maar doet dat er eigenlijk iets toe? Als we op 11 maart maar weer zo’n geweldig evenement hebben, met een vol Dorpshuis na afloop.

Belangrijker dan het eten zelf en de opbrengst voor de club is het sociale karakter van het evenement en het unieke om met steeds verschillende mensen aan tafel te zitten. Mensen die je misschien wel eens ziet, maar verder eigenlijk niet goed kent. In een tijd waarin meer dan 2,5 miljoen mensen naar Heel Holland Bakt kijken, kunnen we natuurlijk hier in het dorp niet achterblijven met ons eigen ‘feel good’-evenement. Daarin past de Dinner Club optimaal. De after party in het Dorpshuis, waar iedereen na afloop over de ervaringen komt vertellen draagt daar zeker ook aan bij!

Inmiddels heeft het fenomeen Dinner Club al een echte reputatie op te houden. De meest uiteenlopende gerechten worden met de nodige passie door de koks en hun gastheer/gastvrouw bereid en geserveerd: van boerenkool tot varkenshaas, van zalm in bladerdeeg tot kabeljauwfilet met paprika uit de oven. En alles wat daartussen zit.

Je vraagt je af of je het nog moet uitleggen, maar toch: je meldt je vooraf aan (als eter of als kok) bij de organisatie op dianaros@quicknet.nl. Je krijgt dan van ons snel een bevestiging van deelname. Zonder die bevestiging is er iets mis gegaan, dus dan is het zaak actie te ondernemen, om teleurstellingen op de avond zelf te voorkomen. Iedereen zal begrijpen dat we niet op de avond zelf nog iemand die niet in het schema staat, kunnen inpassen….

Op D-Day, 11 maart dus, meld je je met je ‘eetmaat’ in het Dorpshuis om 18 uur, betaalt de verschuldigde 25 euro pp en ontvangt het eerste adres waar je heen mag om het voorgerecht te nuttigen. Na het voorgerecht krijg je van de gastheer of –vrouw daar het tweede adres voor het hoofdgerecht. Op het adres van het hoofdgerecht weer hetzelfde; daar krijg je de instructies voor de tocht naar het nagerecht. Je zit drie keer met andere mensen aan tafel, alleen je eigen eetpartner blijft het zelfde. Na afloop van het nagerecht kan iedereen naar het Dorpshuis voor het after dinner spektakel! Altijd leuk om te horen wie waar is geweest en wat heeft gegeten.

Ook als je niets met Zeevogels te maken hebt, ben je van harte welkom om deel te nemen. Meld je snel aan als eter(s) of als kok op dianaros@quicknet.nl. We zijn benieuwd of er nu opnieuw meer deelnemers zijn dan afgelopen editie die met in totaal 176 deelnemers (koks en eters) onze verwachtingen overtrof… Op naar ‘Heel Egmond Kookt’???

De organisatie:

Diana Ros & John de Waard

dianaros@quicknet.nl

Downloaden (PDF, 161KB)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *