Zeevogels 1 bakt er niet veel van

Den Helder – zondag 8 oktober 2017 – Op deze dag werd Alkmaar ontzet. Na deze wedstrijd was Zeevogels ontzet, ontzet vanwege de blamerende nederlaag tegen de fusieclub FC Den Helder en deelname aan Heel Holland Bakt moet voorlopig ook maar achterwege blijven. Het eerste half uur was het allemaal nog redelijk, hoewel al in de 6de minuut David Albert voorlangs schoot na slecht uitverdedigen van Jesse Groot. Maar Jorrit Stoop onderscheidde zich door een geweldig schot van diezelfde Albert fantastisch te pareren. Dit was in de zestiende minuut. In de 20ste minuut had Zeevogels de leiding moeten nemen. Jay Herman had moeten scoren na een door Karel Wijker breed gelegde bal, hij schoot voor open doel op de paal. De afvallende ballen waren vrijwel allemaal voor Den Helder en kwam daardoor ook het meest aan aanvallen toe. Bij een spaarzame aanval van Zeevogels blesseerde Levi de Waard zich en Huib Sprenkeling viel in.

In de 30ste minuut was het bijna raak. Topscorer Patrick Beens verzuimde de bal erin te glijden, misschien ook omdat Jorrit Stoop het hem heel lastig maakte. Een minuut later kreeg hij weer een kans, maar ook deze werd niet benut. 

Zeevogels mocht uiteindelijk blij zijn met de 0-0 ruststand en coach Bunink had de tijd om orde op zaken te stellen. Na zes minuten in de tweede helft stond vast dat dit niet was gelukt. Patrick Beens had twee doelpunten gescoord, twee keer op aangeven van David Albert (50ste en 51ste minuut).  Na ongeveer een kwartier werd Jorrit Groot ingebracht voor Jay Herman en Karel Wijker mocht even later het veld verlaten voor Max Duinmeijer. Dennis de Waard verhuisde naar links. Zeevogels begon daarna een korte periode beter te voetballen en er kwamen een paar kleine kansen. Toch viel de 3-0 weer aan de andere kant. Zeevogels werd op rechts simpel weggetikt en na een rush van alweer Patrick Beens rondde hij de aanval af met een doeltreffende schuiver. Er waren 70 minuten gespeeld. Even daarna was het dan toch raak voor Zeevogels. Max Duinmeijer gaf een mooie voorzet, die keurig werd ingekopt door Jorrit Groot. Er was weer wat hoop en Zeevogels bleef aanvallen, nu veelal zonder resutaat, want bij veel van die aanvallen volhardde Tom Groot in vruchteloze pogingen om een tegenstander te passeren, terwijl hij beter had kunnen passen. Andere aanvallen strandden door slechte passing. Dennis de Waard gaf nog wel een goede voorzet, maar die was net te hoog voor de inglijdende Jorrit Groot. Den Helder daarentegen bleef effectief want in de 85ste minuut was het weer Patrick Beens, die een counter afsloot met een wonderschone treffer, hij liftte de bal over Jorrit Stoop. Hij had met deze treffer alle tien goals van Den Helder gescoord. Vlak voor tijd kwam er toch nog een andere doelpuntenmaker bij, want de 5-1 was van Kenny Gerssen. Coach Bunink heeft weer een week de tijd om alles weer goed op de rit te krijgen, hoewel het jonge team op dit moment zonder de ervaren, maar geblesseerde Sven Vermeeren nog wat kwaliteit te kort komt. JVC (15 oktober) en Egmondia (22 oktober) komen op de Hogedijk op bezoek.

Stand 3A KNVB West 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *