Zeevogels 3 sluit seizoen goed af

12-5-2013 Zeevogels 3- Vrone 2

Na een moeilijk seizoen waarin we zonder keeper verder moesten en er om de haverklap spelers opgeëist werden door de selectie (hierdoor is er op een waslijst aan invallers beroep gedaan, mannen bedankt!), speelt het derde de laatste wedstrijd thuis tegen Vrone.
Coach Okke had weer eens te dealen met een aantal afwezigen voor de wedstrijd thuis tegen Vrone: Arne (enkel), Boertje (achilles), Sander (rib), Jon (vakantie). Renee (knie).
Gelukkig was een aantal mensen bereid om in te vallen en kon de bal gaan rollen. Scheidsrechter deze keer was niemand minder dan Zeists oogappel Henry ‘Cor’ de Groot.

Opstelling:
Goal: Thijs
Defensie: Joris, Niels, Steef, Joost
Middenveld: Menno, Louis, Mario
Aanval: Bjorn, Pieter, Jesse
WIssel: Bas, Okke, Roy

Deze keer Thijs (met klompvoet) op doel, met het verzoek hem niet op rechts in te spelen.
Eerste deel van de eerste helft een goed combinerend derde, maar helaas leidde dit niet tot goals. Aan de andere kant lukte het beter; de spits glipte eenmaal door de defensie en hop de bal lag achter keeper Thijs 0-1.
Vervolgens weer het derde dat goed aanzet maar 1 counter en een speler van Vrone die de bal snoeihard op de pantoffel neemt en Glas het nakijken doet.. 0-2.

Vervolgens aanval over: Jesse en Pieter, waarbij laatste na een harde tackle tegen de enkel het veld moet verlaten. Dan uitbal van Schong op Okke die met het hoofd verlengt op de razendsnelle Jesse die zijn tegenstander zijn hielen laat zien en de bal keurig in de hoek schiet: 1-2.
Het derde krijgt het geloof terug en na een goeie pass van Louis is het Björn die met een mooie pass Okke voor de keeper zet; goal: 2-2. Erop en erover is het devies!

Het derde blijft drukken met een aantal goeie kansen. Echter wanneer je het niet afmaakt kan je in een messcherpe counter lopen… Dit geschiedde; weer een speler van Vrone die door de defensie glipte, echter trok Steef op tijd aan de noodrem en mocht blij zijn dat hij slechts met geel ontsnapte bij de goed leidende scheidsrechter ‘de Groot’. Het groen-zwarte gevaar was echter niet geweken want de linkshalf van Vrone besloot de vrije trap strak in het kruis te krullen langs keeper Thijs 2-3.

Rust. Langgeblesseerde Genet gaf aan dat het goed ging en dat we op deze manier ‘loon naar werken’ zouden krijgen. De thee van Tanny werd beoordeeld met een dikke 8.
Wissels:
Bas voor Steef en Roy voor Joris. Vraag van Menno aan coach Okke om het niet in zijn hoofd te halen om hem te wisselen aangezien zijn schoonfamilie voor deze gelegenheid zou komen kijken….

Het derde gaat na de rust met frisse moed weer door en vlak na rust een mooie 1-2 tussen Niels Pepping en Mario, wat leidt tot een voorzet van Niels bij de 2e paal….
Menno bedenkt zich geen moment en schiet de bal met een karate-trap fantastisch langs de keeper 3-3. De inmiddels toegestroomde 10-koppige schoonfamilie in extase!

Het derde blijft op zoek naar de voorsprong, echter komt er achter de goed spelende defensie ruimte te liggen waardoor er weer een kans aankomt voor Vrone; goal 3-4.
Weer een mentale dreun voor het derde, is hier nog overheen te komen?

Het derde laat weer zien dat het mentale kracht heeft, weer gaan we massaal op zoek naar de aansluitingstreffer. Jesse gaat goed door en schiet op de paal. Björn legt de bal nog een keer goed bij de 2e paal maar deze bal wordt niet op waarde geschat. Verder een kans voor Louis die de bal mooi maar helaas in de ballenvanger krult.
Dan moet Björn zich helaas laten wisselen vanwege een blessure. De getergde Steef komt in wederom in het veld, na blessureleed van een half jaar wil hij zich meer dan ooit laten gelden dit keer als rechtsbuiten.

Na mooi samenspel in het strafschopgebied wordt Steef dit keer zelf hardhandig onderuit geschoffeld = Penalty.
Scheidsrechter de Groot is resoluut, niets ontgaat hem deze wedstrijd hij staat overal bovenop (ook al doet zijn verschijning vermoeden van niet). Laatste man Joost met het mokerbeen pakt de bal stoicijns op en neemt plaats achter de stip. Het duurt vervolgens een minuut alvorens de Vrone spelers uitgeklaagd zijn bij scheids de Groot, hierdoor gaat is Joost haan nadenken en besluit de bal niet snoeihard maar geplaatst in te schieten…Gevolg: een mooie parade van de keeper. Echter is Menno er weer als de kippen bij om de bal in de hoek te knallen! 4-4. De ‘Capo’ van zijn schoonfamilie knikt instemmend..’dit is onze man’.

Vrone begint nu de mentale hardheid van het derde te voelen en beginnt slordig te worden. De bal wordt vervolgens door Roy op Okke gespeeld in het strafschopgebied. Okke kapt zijn man uit en draait de bal in op de bij de 2e paal inkomende Steef, die de bal op zijn beurt met zijn hoofd in de hoek plaatst: 5-4. Vrone begint te wankelen.

Nog 5 minuten, Vrone zet alles op alles maar de goedkeepende Glas pakt op zijn beurt alles.
Flitsende counter dit keer van Zeevogels. Wederom Jesse die zijn hielen laat zien en het overzicht behoudt, hij vindt Steef die de bal schitterend in de hoek plaatst 6-4! KOEKOEK!
De Vrone spelers klampen met zijn allen vast aan de Groot om hen verder te sparen voor deze mentale slooppartij. De Groot vindt het mooi geweest en fluit voor het eindsignaal: 6-4 wat een spektakel!

Mooi sluitstuk voor een seizoen met ups en downs. Het elftal heeft matig gepresteerd mede door eerdergenoemde manco’s. Ondanks de vele nederlagen is de spirit altijd goed geweest en is de factor ‘plezier’ het hele jaar aanwezig gebleven. Na een mooie periode van 4 seizoenen hangt speler coach Okke zijn voetbalschoenen aan de ‘wilgen’.

Om dit mooie team te continueren wordt er dan ook een nieuwe leider(s) gezocht. Wellicht een duo baan voor twee ervaren spelers die het leuk vinden om zelf lekker te voetballen en de poppetjes op de juiste plek te zetten.
Wel willen wij als team duidelijke afspraken met de leiding van de selectie, het kan natuurlijk niet zo zijn dat het 2e team 15 man heeft voor een wedstrijd en wij 10, waardoor het derde een beroep moet doen op niet-leden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *