Zeevogels 3 wint nipt van Dynamo

Zondag 22 april 2012 – Sportpark SC Dynamo (Ursem)

SC Dynamo 3 – Zeevogels 3 1-2

Zeevogels 3:
Arne, Steef, Niels P. Sander, Bas R., Aron, Niels B., Jon, Nick, Okke en Frank de W.
Wissels: Menno, Jan-Hein en Robin H.
Supporters: een handje Vol Ursemmers, René G., Thijs, geblesseerde keeper Bas K., Sabine (de vriendin van Okke) en haar neefje Guus (na deze wedstrijd de grootste supporter van het derde geworden).

Na de winst op Vrone vorige week, kregen de helden van het derde aan het einde van de middag en begin van de avond erg goed nieuws binnen via de sociale media. Concurrenten Foresters 5 en SC Dynamo 3 hadden allebei verloren! Het derde had nu het kampioenschap weer in eigen handen. Dan moest er wel worden gewonnen van SC Dynamo en moet er volgende week gewonnen worden van Egmondia 2. De hele week hadden kranten, TV, radio, Facebook en Twitter het nergens anders over dan het, hopelijke, kampioenschap van Zeevogels 3. Zelfs in Noord-Korea werd over het derde gepraat en werd de bevolking al getraind om huilend voor de camera te staan, indien het derde niet kampioen wordt.

Weer legio afberichten… Okke en Arne hebben de aandelen van KPN flink omhoog gestuwd met hun telefoontjes om spelers te regelen. We wilden genoeg man hebben voor deze belangrijke wedstrijd. Gelukkig wilde Jan-Hein Pepping zijn vrije zondag opofferen om naar Ursem af te reizen. Louis moest het communisme herstellen in de oude CCCP en kon er dus niet bij zijn. Al lachend reed hij naar Schophol, in zijn achterhoofd de wedstrijd van het derde.
De mannen van drie begonnen gespannen aan de wedstrijd. Veel balverlies, te korte passes en te grote gaten laten vallen op het middenveld. Toch waren de eerste kansen voor de helden; Okke kon net niet goed langs de keeper van Dynamo gaan, Frank de W. kwam twee keer de goed uitkomende keeper van Dynamo tegen. Kansen voor Aron en schoten van Jon en Nick resulteerden nog niet in doelpunten. Aan de andere kant kwam het derde af en toe goed weg. Gelukkig had Dynamo het vizier niet op scherp staan. Keeper Arne had een bal niet goed klem en deze kwam zo voor de voeten van een Dynamo aanvaller, die gelukkig naast schoot. Een vrije trap van de oudste man op het veld (maar wel de meest technische van Dynamo) knalde op de paal. De rest van de Dynamo aanvallen werden goed weggewerkt door Steef, Bas R., Sander en Niels P. De eerste helft eindigde zoals hij was beginnen en beide teams (en Guus) gingen met een 0-0 stand de kleedkamers in.

In de rust het besef gekregen dat er nog 45 minuten waren om het kampioenschap in eigen handen te houden. Guus kwam met een idee om een plan voor de tweede helft te maken. Dat kwam er ook: scoren en winnen. Frank de W. werd vervangen door Robin H. en Sander ging de vlag hanteren i.p.v. Jan-Hein.

De tweede helft begon met een offensief van Dynamo. Voorzetten, corners en afstandsschoten werden op het derde afgevuurd om een doelpunt te maken. Gelukkig geen resultaat voor Dynamo. Niels B. liep zich de hele wedstrijd de pleuris te rennen om aanvallend en verdedigend werk te doen. Na een minuut of tien was er van links een voorzet van Robin H. die bij de tweede paal door Aron in het doel werd geschoten, 0-1! Na dit doelpunt moest Dynamo aanzetten, wat in een paar counters resulteerden voor het derde. Helaas konden Jon en Okke het net niet vinden. Na een minuut of 25 werd er een Dynamo speler diep gestuurd, Sander gooide netjes zijn vlag omhoog voor buitenspel, alleen wilde de scheidsrechter en niks van weten. De Dynamo speler vond een medespeler en die tikte makkelijk de 1-1 in het doel. Dik buitenspel, maar fluiten, ho maar. Het hele circus begon nu weer voor af aan. Supporter Hans ‘First Aid’ Pepping geloofde nog dat het goed ging komen, om vervolgens het complex te verlaten… Een doelpunt was nodig om het derde in de kampioensrace te houden. Kansen voor Robin H., Jon, Okke en schoten van Niels brachten nog niet het beslissende doelpunt. Na goed werk van Okke kon hij de bal diep geven op de opgekomen Steef. Steef rende op de keeper af en schoof de bal langs hem tegen het net aan, 1-2! Opluchting bij het derde en zijn aanhang, maar er moesten nog tien minuten worden gespeeld. Okke ging hierna het veld uit en Frank de W. kwam weer terug. Dynamo had de kracht en scherpte niet meer om goede ballen te geven. Het derde speelde de wedstrijd goed uit. Iedereen werkte hard voor elkaar om de drie punten mee naar de Hoef te nemen. De scheidsrechter floot weer eens niet voor buitenspel, maar gelukkig werd de kans van Dynamo goed verdedigd door de achterhoede van het derde. Het laatste fluitsignaal klonk en gejuich steeg op van het B-veld van Dynamo.

Door deze overwinning kan het derde komende zondag, 29 april, thuis kampioen worden tegen Egmondia. Winst is noodzakelijk om de platte kar uit de schuur van de familie De Waard te mogen halen.

KOMT ZONDAG ALLEN EN JUICHT DEN HELDEN TOE!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *