Zeevogels 1 beslist wedstrijd al in eerste helft -Huldiging Jongens-o13

Egmond aan den Hoef – 10 september 2017 – Zeevogels 1 begon niet heel goed vandaag, maar hield in ieder geval wel (in tegenstelling tot vorige week)de nul. Alcmaria Victrix, de tweede bekertegenstander in de poule van drie, maakte zijn opwachting en was het eerste gedeelte van de wedstrijd gelijkwaardig. Keeper Jorrit Stoop was echter weer de betrouwbare sluitpost. Zeevogels was wel effectiever en begon daardoor al beter te voetballen. Tom Groot scoorde de 1-0 op fraaie wijze na een minuut of vijftien toen hij de bal plotseling voor zijn voet kreeg. Zeevogels bleef daarna de betere ploeg en drukte dit in de 30ste minuut uit door de 2-0 te scoren. Tom Groot gaf een pass op de op volle snelheid liggende Jay Herman en de rechterspits schoot eerst tegen de keeper aan, maar was zeer alert en scoorde alsnog. De derde was nog mooier. Dennis de Waard gaf de bal op rechts, weer aan Jay Herman, die nu de bal wel resoluut langs de keeper van Alcmaria schoot. Er waren 36 minuten voorbij. Tom Groot gaf daarna nog een voorzet. die door Dennis de Waard ingeschoten had moeten worden, maar het bleef 3-0 tot de rust. Alcmaria stelde daar eigenlijk niet heel veel tegenover, omdat de scherpte blijkbaar nog niet geheel aanwezig was.    

In de rust werd het Zeevogelsteam van de Jongens onder 13 gehuldigd. Dit team is namelijk Nederlands kampioen Beach Soccer geworden in Scheveningen. Een fantastische prestatie. De matadoren kregen een mooi cadeau en mochten in de rust schoot-outs nemen op reservekeeper Stan Zwartkruis, hetgeen ze vaak goed afging.

Mik heeft van dit team nog veel meer foto’s gemaakt die online staan: www.cindy-mik.nl/zeevogels  (eventueel eerst F5 om de pagina te verversen en de link naar de nieuwe foto’s te zien. De kampioensdag- zaterdag 22 juli 2017 – staat ook op internet met dank aan Raymond Duineveld. Gefeliciteerd mannen!

Geplaatst door Raymond Duineveld op zaterdag 22 juli 2017

Beelden Scheveningen

Terug naar de bekerwedstrijd. De tweede helft was Levi de Waard erin gekomen voor Sven Vermeeren en helaas voor Levi veroorzaakte hij in de 60ste minuut een penalty, die onberispelijk werd ingeschoten door de te zware, maar wel balvaardige spits van Alcmaria. Gelukkig had Zeevogels al in de 55ste minuut na rust de 4-0 op het scorebord gebracht. Tijdens een onoverzichtelijke aanvallende situatie bracht Jay Herman de bal strak voorbij het doel, maar Dennis de Waard wist vanuit een moeilijke hoek toch het net te vinden.

Na de 4-1 vonden er nog twee wissels plaats bij Zeevogels. Tom Groot maakte plaats voor Jerom Groot en Max Duinmeijer verving Dennis de Waard. Diezelfde Max Duinmeijer miste in de 80ste minuut nog een dot van een kans omdat hij op dat moment alleen op zijn linkerbeen liep, maar een paar minuten later was hij wel bij de les en schoot de 5-1 eindstand in de touwen na een strakke voorzet van Hessel Zonneveld. Trainer Bunink was een tevreden man. Zeevogels maakt dus een goede kans om door te bekeren, maar is toch afhankelijk van de uitslag van Saenden-Alcmaria Victrix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *