Zeevogels D1 koploper na winst op sterk Koedijk

Koedijk – 9 november 2013 – Zeevogels D1 heeft zaterdag de moeilijke uitwedstrijd tegen koploper SV Koedijk D1 enigszins gelukkig gewonnen. In een fysiek pittig duel, waarin de gastheren de betere kansen hadden, trok Zeevogels uiteindelijk aan het langste eind: 2-3.

Zeevogels had het niet gemakkelijk tegen het sterke Koedijk. Werden de vorige twee wedstrijden tegen Dynamo Ursem D1 en Limmen D2 nog met dubbele cijfers gewonnen, de Koedijkers bleken uit heel ander hout gesneden.

De tegenstanders waren er duidelijk op gebrand om de koppositie in de 2de klasse 5 te behouden en zetten Zeevogels vanaf de aftrap flink onder druk. Dat resulteerde in een paar goede doelgerichte acties, ware het niet dat zij steeds een Hoever verdediger of doelman Mees de Groot op hun weg vonden.

Hoewel Zeevogels aanvallend aanvankelijk weinig had in te brengen, wisten de Egmonders wel het eerste doelpunt te maken. De bal kwam uit een kluts in het Koedijker doel terecht, maar een speler schoot hem er net zo hard weer uit. Tot grote ontsteltenis van de Hoevers en tot grote opluchting van de Koedijkers werd dit doelpunt door de scheidsrechter niet gehonoreerd.

Even later was het aan de andere kant wel raak: na een goed uitgespeelde en snelle aanval van de Koedijkers werd het 1-0. Zeevogels had op dat moment te weinig grip op het spel, vooral omdat de bal te veel omhoog werd gespeeld en duels te vaak werden verloren.

In de tweede helft speelden de Egmonders met de wind mee (ook een psychologisch voordeel). Al snel wist de goed spelende Quint Roffelsen de buitenkant van de kruising te raken, na een goede individuele actie. Even later volgde een typische Rens Eilander-solo: sterk aan de bal, recht op het doel af en hard raak schieten: 1-1. Kort hierna kwam Koedijk echter alweer op voorsprong. Een goed genomen corner kon door een vrijstaande man gemakkelijk worden ingeschoten: 2-1.

Zeevogels begreep dat de tijd begon te dringen, wilden de Hoevers nog een overwinning uit het vuur slepen. Er werd meer aangevallen, ook door de verdedigers. Rutger Lansbergen kreeg een afgezwaaide bal op Koedijker helft voor de voeten, kapte een man uit en schoot zuiver maar net niet hard genoeg naar de kruising. De keeper kon de bal nog net weg tikken, maar de oplettende Wesley Hof pikte het leer vervolgens bij de achterlijn op, draaide het veld in en schoot de bal in het doel: 2-2.

Zowel Koedijk als Zeevogels bleef voor de winst gaan. De gastheren waren een paar keer dicht bij een doelpunt, maar vonden keer op keer de uitstekend keepende Mees de Groot op hun weg. Jamie Jong redde een bal van de doellijn en de scheidsrechter wilde niets weten van een aangeschoten handsbal in het strafschopgebied.

Vlak voor tijd kwam de bal via invaller Finn Schaller bij Rens Eilander terecht. Rens zag dat de keeper iets te ver voor zijn doel stond, aarzelde niet en schoot de bal van 35 meter hoog en hard over de Koedijker doelman heen: 2-3. Hoewel de Hoever supporters voor nog een paar spannende minuten vreesden, liet de scheidsrechter niet lang meer doorspelen. Zeevogels pakt met deze overwinning de koppositie over van Koedijk, maar mag zijn handen dicht knijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *