Zeevogels D1 maatje te groot voor Limmen D2

Limmen – 24 augustus 2013 – Zeevogels D1 is de eerste wedstrijd van het seizoen begonnen met een overwinning met dubbele cijfers. In een bekerduel in en tegen Limmen werd het 0-11 voor de club uit Egmond aan den Hoef.

Aanvankelijk leek het er niet op dat Zeevogels zo gemakkelijk zou gaan winnen. De eerste 10 à 15 minuten ging het vrij gelijk op, hoewel Limmen niet een keer gevaarlijk bij het doel van keeper Mees de Groot kwam. Zeevogels had wel een paar leuke kansen, maar deze belandden op paal of lat of gingen net over of langs het doel.

Na ongeveer een kwartier spelen vond Rens Eijlander dat er toch maar eens moest worden gescoord. Met zijn befaamde linker been schoot hij de bal hard achter de keeper van Limmen. Na dit doelpunt ging Zeevogels helemaal los. Door doelpunten van onder anderen Quint Roffelsen en Rens werd het nog voor rust 5-0.

De spelers van Limmen hadden inmiddels hun koppies laten hangen en ook conditioneel kwamen zij te kort tegen het veel sterkere Zeevogels. De solide defensie, met de sterke verdedigers Rutger Lansbergen, Jordin Koel, Wesley Hof en Jamie Jong, hield de boel achterin potdicht.

Op het middenveld knokten Job Zentveld, Nick Twisk en Rens voor elke meter, waardoor zij  voortdurend in balbezit kwamen en bleven. De aanvallers Quint, Joeri Roele en Job Groot en vaste invaller Finn Schaller konden daardoor naar hartenlust op het doel schieten, waardoor de eindstand uiteindelijk op 11-0 uit kwam. Daarbij mag de prachtige vrije trap van Nick, die ook in het doel belandde, natuurlijk niet worden vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *