Zeevogels delft terecht onderspit tegen Saenden

Egmond aan den Hoef – zondag 3 februari 2019 – Zeevogels verloor, ook weer dankzij zichzelf, want na een kwartier had er al weer 2-0 kunnen staan. (Jesse Groot schoot bij een rebound de bal hoog over en Jeffrey Kruijff schoot tegen de lat. Toch kunnen wat feiten worden opgesomd bij het optreden van scheidsrechter Beijens. In de 80ste minuut ging aanvoerder Mike Twisk van Zeevogels de scheidsrechter vragen stellen over een vermeende handsbal van Ruben van Romunde, waarvoor hij dus onterecht had gefloten. Dat werd blijkbaar niet gewaardeerd, want hij gaf de aanvoerder zijn tweede gele kaart en die kon dus vertrekken. Verdere statistieken, alleen Zeevogels zag een aantal gele kaarten en scheidsrechter Beijens volgde 90 minuten lang blind het advies van de vlagger van Saenden op. Of dit allemaal van invloed op de wedstrijd was, laat ik me dus niet over uit, ik som alleen feiten op. Saenden reageerde zelf telkens luidkeels ook bij al dan niet vermeende overtredingen van Zeevogels. Misschien hielp dat ook wel.

Na dat eerste kwartier nam Saenden de leiding doordat Melvin Bruijn een bal over de verdediging van Zeevogels heen uitstekend afmaakte: 0-1. Deze stand bleef zo tot de rust.

Vlak na rust gaf de scheidsrechter een penalty en Stanley Louhatepessy benutte deze uitstekend:0-2. Uiteindelijk deed Zeevogels iets terug. Een onderschepte bal door Jeffrey Kruijff resulteerde in een mooie voorzet, die door de ingevallen Quint Roffelsen mooi werd ingegleden. Er gloorde weer hoop. Die hoop werd weer de grond in geboord, want Melvin Bruijn schoot vijf minuten later beheerst de 1-3 in (cadeautje van Zeevogels). De 1-4 vlak voor tijd door Giorgio Bartelink was er één voor de statistieken. 

Het optreden van Zeevogels was dus vandaag, ook door het vele balverlies, niet echt hoogstaand te noemen. Toch was er weer een lichtpuntje. Jongeling Wesley Hof deed het best goed. Volgende week beter. Hopelijk zijn dan de geblesseerde Sven Vermeeren en Huib Sprenkeling weet terug. Gilles Groot is al wat langer geblesseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *