Zeevogels geeft voorsprong onnodig uit handen

Egmond aan den Hoef – zondag 31 maart 2019 – Zeevogels had de eerste wedstrijd van het seizoen uit tegen Knollendam met 3-0 verloren. Dramatisch slecht qua aanvalscapaciteit, terwijl Knollendam in een later stadium van de wedstrijd wel een aantal kansen benutte. Dat moest vandaag worden rechtgezet. Zeevogels had de eerste helft het meeste balbezit op het zonovergoten Hogedijkcomplex. Dat zonovergoten kreeg een hele grote zwarte rand, want langs de lijn verspreidde zich het bericht, dat een oud Zeevogelslid vannacht was verongelukt met de motor. 

De wedstrijd kabbelde door. Zeevogels had dus het betere van het spel, maar tot scoren kwam het ook in het begin van deze wedstrijd niet. In de vijftiende minuut maakte een Knollendamse verdediger duidelijk hands, maar dit vond scheidsrechter Visser niet hands genoeg. Er werd dus niet gefloten. De 20ste minuut was er op een pass van Nick Dekker een prachtig schot van Sven Vermeeren, dat door Max Duinmeyer werd aangeraakt, waardoor de bal naar de uiterste bovenhoek ging. Dat deed ook keeper Baas van Knollendam, die de bal kundig wegranselde. In de 35ste minuut was het wel raak. Quint Roffelsen ging zelf door, werd gehaakt en Jay Herman benutte de vrije schop zeer goed: 1-0 derhalve. Dit deed hij uitstekend. Een paar keer daarvoor ging diezelfde Herman overigens op avontuur met de bal, maar dreef dit telkens te ver door, waardoor hij de bal verspeelde. Ook zijn conversaties met de lijn waren niet echt bevorderlijk voor zijn optreden. Het kostte hem geel. Vlak voor rust gebeurde er dan toch wat bij het Zeevogelsdoel. Mike Twisk wilde de bal keihard wegschieten, maar deed dit via een been van een Knollendammer, waardoor de bal hoog voor het doel van Zeevogels belandde. Sven Vermeeren en een Knollendammer konden er beiden niet bij, waardoor de bal in ieder geval niet in het Zeevogelsdoel ging. Een minuut voor rust ging rechtsback Julius Zwartkruis door tot in het strafschopgebied van Knollendam, werd gehaakt, maar ook dat kon geen genade vinden in de ogen van scheidsrechter Visser. De rust werd dus gehaald met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft gebeurde de eerste 20 minuten niet veel. In de 65ste minuut kwam de bal na een scrimmage bij Sven Vermeeren, die de bal met de binnenkant van de voet hoog overschoot. In de 70ste minuut ging Jay Herman alleen op de keeper af, maar hij kreeg de bal niet langs keeper Nick Baas. Een minuut daarna had diezelfde Herman een mooi schot, maar keeper Baas stond op zijn post. Onmiddellijk daarna volgde een aanval van Knollendam, waarna Nick Lenos op knappe wijze de bal achter keeper Zwartkruis deponeerde: 1-1. Vervolgens werd er ook nog een goal van Knollendam wegens buitenspel afgekeurd, waardoor Zeevogels op dat moment al wat meer leed werd bespaard. Een minuut of drie daarna werd Quint Roffelsen bij een vrije schop naar de grond getrokken. Scheidsrechter Visser deponeerde vervolgens de bal op de stip en de penalty werd goed in geschoten door Jay Herman, waardoor Zeevogels weer een 2-1 voorsprong nam. Daarna nam Knollendam het heft in handen en Zeevogels liet Knollendam het heft in handen nemen. In minuut 80 volgden twee corners voor Knollendam. De eerste leverde niets op, maar de tweede in tweede instantie wel. Omar Hamouna kopte ongedekt de bal in het lege gedeelte van het doel. De gelijkmaker was gerealiseerd. Maar Zeevogels liet nog meer toe, want Knollendam ging op jacht naar de winst. Dat werd nog even onderbroken door een kansje van Quint Roffelsen, maar in de allerlaatste minuut voltrok zich dan toch wat niet werd gehoopt, Jeffrey Jonge maakte de 3-2 voor Knollendam. Zeevogels had het weer geflikt. Met slecht spel werd Knollendam in het zadel geholpen om de drie punten mee te nemen naar Oostknollendam. Aldus leek de wedstrijd verdacht veel op de alleerste wedstrijd van het seizoen en heeft Zeevogels zes punten laten liggen tegen de ploeg van trainer Geert Rol. De door trainer Dennis Kanne vorige week genoemde kans op de tweede periodetitel bleek vandaag toch wat te voorbarig te zijn geweest. Eerst zal het veldspel, maar nog meer de doelgerichtheid weer beter moeten worden. Als de nog jonge Quint Roffelsen wat rustiger wordt aan de bal, iets meer overzicht heeft, kan hij nog meer van waarde zijn voor Zeevogels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *