Zeevogels haalt dik verdiend gelijkspel uit tegen RCZ

Zaandam – zondag 14 april 2019 – Vandaag stond de wedstrijd tegen Racing Club Zaandam (RCZ) op het programma. De ontmoeting vond plaats op Sportpark Jagersveld, de thuishaven van RCZ. De zon scheen uitbundig, de koude wind waaide over het veld. Zeevogels begon weer met Gilles Groot in de basis, die weer terug was na langdurig geblesseerd te zijn geweest. Wedstrijdnummer 94482 in de vierde klasse B van de K.N.V.B. stond zeven minuten te laat op het punt van beginnen. Zeevogelsverslaggever Wim Groen had de scheidsrechter, de heer El Basaidi erop gewezen, dat twee uur toch echt de door de KNVB vastgestelde begintijd van deze wedstrijd was, maar hij werd daarop vermanend toegesproken door de fluitist. De wedstrijd begon een minuutje later. Omdat Gilles Groot vandaag samen met Levi de Waard het centrum in de verdediging vormde, was Sven Vermeeren naar het middenveld verhuisd en Huib Sprenkeling vervulde nu meer de rol van aanvallende middenvelder.

De eerste twintig minuten speelde Zeevogels goed, creƫerde voldoende kansen, maar de afwerking liet weer te wensen over. En wat al heel vaak is gebeurd dit seizoen, een tegenaanval van RCZ leidde tot een 1-0 achterstand. De nummer 9 van RCZ kreeg de bal van een medespeler en stelde de nummer 11 in staat om keeper Stan Zwartkruis te passeren.

Zeevogels kwam in de 18de minuut gelijk. Huib Sprenkeling ging door over links, wist Jay Herman te bereiken, die mooi om zijn as draaide en keeper Martijn de Koning kansloos liet.

Het feest van de gelijkmaker was geen lang leven beschoren, want RCZ na ruim minuten later weer de leiding. Rivelino van Sloten legde het verdedigingscentrum van Zeevogels in de luren en de 40-jarige stevige, gebonkte spits scoorde beheerst de 2-1. 

In de 38ste minuut kreeg Zeevogels een vrije schop, die fraai werd genomen door Jay Herman, echter kepper Martijn de Koning redde even fraai.

Na rust bleef Zeevogels, technisch gezien de betere ploeg met een veldoverwicht, maar het bleef oppassen met de counters van RCZ en dan met name in de persoon van Rivelino van Slooten. 

Zeevogels kwam in de 65ste minuut op gelijke hoogte. Een bal uit het zestienmetergebied van Zeevogels werd naar voren geschoten. Levi de Waard, die mee naar voren was gegaan, kreeg de bal van grote afstand van het RCZ-doel, en liet een schot los op doel. De wind kwam eronder en daar waar keeper de Koning blijkbaar verwachtte gebeurde het tegendeel. De bal vloog links in het doel, terwijl de Koning nog aan de rechterkant stond.

Ook nu wist Zeevogels deze voorsprong niet heel lang vast te houden, want vijf minuten gaf de nummer 6 van RCZ een voorzet, die via de paal in het doel van Stan Zwartkruis belandde. Het was 3-2 en Zeevogels moest weer alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te produceren. 

De aanvoerder van RCZ deed de eerste poging om Zeevogels weer in het zadel te helpen, want een minuut of elf voor tijd beging hij zijn tweede grove overtreding, nu op Mike Twisk, en hij werd daarvoor beloond met zijn tweede gele kaart, rood derhalve.

Het gevolg was, dat Zeevogels nog meer druk ging zetten en vrijwel voortdurend op de helft van RCZ bivakkeerde. Inmiddels was ook Wesley Hof in het veld gekomen voor de geblesseerd geraakte Quint Roffelsen. 

Aanval na aanval volgde. Levi de Waard kon net niet bij een bal met zijn hoofd. Verder hield RCZ niet eens met zo heel veel moeite stand. Nadat de officiƫle tijd was verstreken en de blessuretijd was ingegaan had keeper Stan Zwartkruis na een eenvoudige vangbal de bal weer in het spel gebracht, die vervolgens met gezwinde spoed naar het zestienmetergebied werd getransporteerd door onder meer Mike Twisk. Nu was Levi de Waard zeer attent, want hij wist de gelijkmaker in het RCZ doel te krijgen: 3-3.

Toch bleef spits van Sloten gevaarlijk, maar gelukkig niet gevaarlijk genoeg. Ook Zeevogels wist geen doeltreffende actie meer te maken en nadat het eindsignaal had geklonken, moest Zeevogels tevreden zijn met een dik en dik verdiend gelijkspel. De vechtlust en toch ook het verzorgde van de mannen van trainer Kanne werd dus toch beloond.

Toch is Zeevogels nog niet helemaal veilig, het team moet uit de buurt blijven de derde plek van onder aan het eind van deze competitie. Die plek geeft namelijk “recht” op een beslissingswedstrijd, waarbij de inzet behoud van de vierde klasse is. De verliezer kan dan het jaar daarop zijn opwachting maken in de vijfde klasse!!!!

Stand Zeevogels

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *