Zeevogels blijft achter met lege handen

Egmond aan den Hoef – zondag 4 november 2018 – Zeevogels ontving vandaag De Rijp uit het gelijknamige dorp. De zon scheen weer uitbundig en na het eerste fluitsignaal nam Zeevogels het initiatief. De Rijp liet dat toe, maar bleef voetballend tegenstand bieden. Beide verdedigingen kregen veel werk, maar wisten de eerste periode van de eerste helft de nul te houden. Tot in de 20ste minuut. De bal werd hoog ingebracht vanaf rechts en de nummer 10 van De Rijp, Wesley Rollman wist met deze bal wel raad, want 1 seconde later stond er 0-1. Zeevogels wist deze tik enigszins te verwerken, want de aanval werd weer gezocht met goed veldspel. Toch werd het al snel 0-2, want vijf minuten later kon Mikey Anne ongehinderd vanaf de middenlijn oprukken langs enkele het hem niet al te moeilijk makende verdedigers. Als laatste passeerde hij de uitgekomen keeper Stan Zwartkruis om vervolgens de 0-2 te maken. 

Zeevogels kwam deze klap toch weer te boven, want de aanval bleef gezocht worden en zo ontstonden er veel kansen. Uit een scrimmage wist (weer) Julius Zwartkruis de bal met een mooi schot, weliswaar aangeraakt, in het doel van Jos Timmer te plaatsen; 1-2. Na toch nog aardig wat kansen en goed keeperswerk van twee kanten werd in de 48ste minuut de kleedkamer opgezocht voor de thee. 

Na de thee ging Zeevogels onverdroten verder om de gelijkmaker te bewerkstelligen. Net als in de eerste helft had Zeevogels meer balbezit, hetgeen leidde tot vele doelpogingen, maar alle zonder resultaat. Keeper Jos Timmer hield de 1. De Rijp bleef gevaarlijk met de uitvallen, maar ook De Rijp wist het net niet te vinden. Wel had Jorrit Groot op een mooie pass van van rechts van Huib Sprenkeling de kans om met zijn hoofd te scoren, maar helaas ging de bal via de onderkant van de lat net niet over de lijn. Ook een schot van Huib Sprenkeling werd net aan overgetikt. In de 70ste minuut ging Mikey Anne er weer op volle snelheid vandoor, maar sloeg zijn tegenstander, totaal onnodig, in het gezicht. Scheidsrechter Yildirim was onverbiddelijk, rood. Zeevogels kreeg door dit incident weer nieuwe hoop, maar de tien man van De Rijp hielden gezamenlijk en niet eens met zo heel veel moeite stand. Ook de ingebrachte Max Duinmeyer voegde niet veel toe. Zeevogels trok deze vanmiddag weer aan het kortste eind, want de punten gingen mee naar De Rijp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *