Zeevogels Heren 1 zondag eindelijk weer aan de bak

Egmond aan den Hoef-Tuitjenhorn (ook dank aan de redactie van Hollandia T)

A.s zondag hoopt het vlaggenschip van Zeevogels weer uit te varen. Als Tuitjenhorn  is bereikt, wacht daar de Hollandia T. Beide teams staan nog niet echt veilig, hoewel Hollandia T zich wat hoger op de ranglijst bevindt. Toch doet Zeevogels het de laatste jaren altijd wel goed tegen Hollandia T. De aatste twee wedstrijden, al weer bijna een maand geleden waren niet echt succesvol. Op zondag 11 februari jl. was JVC 1 op eigen veld met 4-1 te sterk (Zeevogels speelde zeer slecht), een week later haalden de bezoekers van FC Den Helder 1 flink uit: 0-4. Voor Zeevogels 1 staat er zondag dus veel op het spel, hetgeen zich ongetwijfeld zal vertalen naar strijdlust en passie binnen de lijnen. Ook Hollandia T 1 heeft echter nog een rekening te vereffenen. Enkele jaren geleden gooide Zeevogels 1 in Egmond aan den Hoef in de nacompetitie definitief de deur richting de 3e klasse A dicht voor de ploeg van destijds Larbi Loukou. 

Hollandia T 1 kwam in haar laatste twee ontmoetingen niet verder dan een gelijkspel. Tegen VIOS-W 1 werd op zondag 4 februari onder gure omstandigheden met 1-1 gelijkgespeeld, gezien het spelbeeld een terechte uitslag. Een week later hield de ploeg van trainer Ronald de Rooij aan het uitduel met Limmen 1 een punt over. Na een goede wedstrijd waarin Hollandia T eigenlijk verdiende te winnen, gaf het scorebord na 90 minuten een 3-3 eindstand aan. Aanvaller Thomas Driesse leek op aangeven van aanvoerder Danny Burger voor de winnende goal te tekenen, maar een zeer discutabele beslissing van de lokale vlaggenist gooide lelijk roet in het eten. 

Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om een spannende pot op De Kuil in Tuitjenhorn tegemoet te zien.

Hieronder nog twee verslagen uit de recente oude doos van 2016 waarin Zeevogels de derde klasse bereikte.

Tuitjenhorn – zondag 29 mei 2016 – Na de slopende wedstrijd van afgelopen donderdagavond in Haarlem wachtte deze zondag een nieuwe opponent, die ook naar de derde klasse wil, Hollandia T uit Tuitjenhorn. Om 2 uur klonk het eerste fluitsignaal van scheidsrechter J. van Loen en om twee minuten over twee had Dennis de Waard de eerste gele kaart in zijn zak. Een stevige tackle was de oorzaak. Dennis speelde daarna nog een goede wedstrijd met een belangrijk aandeel in het resultaat, maar helaas is hij er door diezelfde gele kaart volgende week niet bij. Zeevogels begon verder goed en dit resulteerde bij een van de aanvallen in de vijftiende minuut in een voorzet van Tim Emmerik, die door Jorrit Groot op de lat werd gelepeld. Na bijna een half uur begon Hollandia meer vat op de wedstrijd te krijgen en al snel kwam de 1-0 op het scorebord. Rory Burger passeerde met een mooi schot keeper Jorrit Stoop. Twee minuten daarna kreeg Zeevogels op links een vrije schop, die Dennis de Waard nam met een prachtig aangesneden bal, welke door Frank Jong al duikend in doel werd gewerkt: 1-1. In de 39ste minuut had het 1-2 kunnen zijn, maar de voorzet van Dennis de Waard, die door Gijs de Waal werd terug gekopt, werd te zacht ingeschoten door Frank Jong. Tussendoor had Hollandia ook nog een aantal kansen, maar ook deze bleven allen zonder resultaat.

De tweede helft kwam er dan toch meer spektakel, want het spel ging twee kanten op en het bleef lang onduidelijk wie er aan het langste eind zou trekken. Het werd Hollandia, die in de persoon van Jesper Buter met een prachtig schot de leiding nam na een actie van de zeer gevaarlijke Arjen Wisse en even later was het de zeer snelle linkerspits Hergy Matuka, die keer op keer een plaag was voor de Zeevogelsverdediging, die de 3-1 (begon bij fout van Gijs de Waal) op het scorebord bracht. Hollandia T leunt voornamelijk op deze buitenspelers en vandaag met succes. Na de 3-1 ging Zeevogels op jacht en de ingevallen Jesse Groot liep goed door na een verre bal. Hij werd echter op het randje van de zestienmeter onreglementair gestopt door keeper Richard Hoogeboom, die met rood kon vertrekken. De vrije schop werd fantastisch verzilverd door Tim Emmerik: 3-2. Hollandia met tien man verder, maar dat verschil was niet te zien in het veld, sterker nog het was weer Hergy Matuka, die de bal kreeg na een fout van Gilles Groot en hij schoot de 4-2 in de touwen. Zeevogels zette alles op alles om de schade beperkt te houden en vlak voor tijd, diep in blessuretijd schoot Dennis de Waard een verre uittrap van keeper Jorrit Stoop in één keer over de invaller-doelman heen: 4-3. Vrijwel gelijk na de aftrap klonk het laatste fluitsignaal. Zeevogels heeft een week om spelers op te lappen (Frank Jong (kuit), Jorrit Groot (lies). Helaas ontbreekt dus Dennis de Waard. Gelukkig zijn Jelle Schut en Karel Wijker zondag weer terug. Het belooft dus weer een spannend potje te worden aan de Hogedijk.

pnamen Zeevogels-Hollandia T

Egmond aan den Hoef – zondag 5 juni 2016 – De terugwedstrijd tegen Hollandia T begon op het zeer zonnige en warme Zeevogelscomplex goed, want Jorrit Groot had al na zes minuten een fraaie kopkans na een even fraaie voorzet van Jelle Schut. Helaas scheerde de bal over de lat. Even later had diezelfde Jorrit Groot weer een mooie kans (onderkant lat), nu na een voorzet van Karel Wijker. Zeevogels bleef de overheersende partij en dat resulteerde in de 30ste minuut in een doelpunt van Karel Wijker, die een bal van Jelle Schut via Frank Jong op waarde schatte: 1-0. Een paar minuten later dook Karel weer op als een duveltje uit een doosje na niet eens zozeer een voor hem bedoelde voorzet. Hij lepelde de bal over keeper Hoekstra heen. Daarna deed Hollandia bijna iets terug. Uit een corner ontstond een gevaarlijke situatie, maar daar bleef het bij. Karel Wijker bleek op dreef, want weer wat later liet hij iedereen zijn hielen zien. Zijn een-op-een gevecht met de keeper van de tegenpartij werd beslist in het voordeel van de laatste. Hollandia T had één minuut voor tijd nog een mooie kans, maar Rory Burger schoot de bal een halve meter over.

De tweede helft moest Hollandia komen om de wedstrijd om te draaien. Na een schuchter begin gooide Hollandia er meerdere schepjes bovenop, maar de Zeevogelsdefensie stond voorlopig als een huis met de vandaag weer zeer betrouwbare Jorrit Stoop aan het hoofd. Gijs de Waal, die zijn laatste wedstrijd weer met enorme inzet speelde, bezorgde de hoofdrolspeler van vorige week, Hergy Matuka een slechte middag, want hij werd vrijwel lamgelegd bij al zijn acties. En als Gijs een steekje liet vallen was er voldoende rugdekking van Rob Oudejans of Sven Vermeeren en op links speelde Tim Kraakman weer zeer betrouwbaar. Zeevogels kreeg door die aanvalsdrang al meer ruimte en had de wedstrijd al redelijk vroeg echt in het slot kunnen gooien. Jesse Groot, die aan het eind van de eerste helft de geblesseerde Gilles Groot verving, gooide de wedstrijd in ieder geval voorlopig in het slot. Hij had een hele goede actie op rechts, kreeg de bal van Mike Twisk, liep de verdediging van Hollandia eruit, trok naar binnen en scoorde beheerst met een schuiver de derde treffer voor Zeevogels. Eerder had Zeevogels wel gescoord, maar deze treffer werd afgevlagd en gefloten wegens buitenspel. Met nog een paar minuten op de klok leek de buit binnen. Toch bleef Hollandia erin geloven en bleef aandringen. Door de drinkpauzes en blessurebehandelingen werd er flink wat tijd bijgeteld, duurde het lang voordat het laatste eindsignaal klonk en zodoende kon Hollandia in de tiende minuut van de blessuretijd met een mooi schot de 3-1 (Thomas Driesse) op het scorebord zetten. Uiteindelijk klonk in de 58ste minuut het allerlaatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Moustaadil klonk. Vandaag verdienden de gehele ploeg van coach Bunink en zijn staf een pluim, want de overwinning was dik verdiend. Een lang seizoen was succesvol afgesloten met promotie naar de derde klasse KNVB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *