Zeevogels komt weer te kort

Westzaan – zondag 2 december 2018 – De meteorologische winter was gisteren begonnen, maar kou en sneeuw waren ver te zoeken. Hoewel, het was toch vanmiddag niet echt aangenaam op Sportpark Westzaan, waar gastheer Westzaan gast Zeevogels ontving. Niet zoals gebruikelijk om twee uur, maar om half drie. Na een minuut stilte voor Piet van der Loo floot scheidsrechter Jansen om exact 14.38 uur voor het begin van  de wedstrijd. Zeevogels kon het eerste kwartier niet zijn stempel op de wedstrijd drukken, leed zelfs een paar keer knullig balverlies waardoor Westzaan een paar mooie kansen kreeg. Een vrije schop werd keurig gepakt door keeper Stan Zwartkruis. Even later ging de bal, gelukkig voor diezelfde Zwartkruis, buiten zijn bereik aan de buitenkant van de paal over de achterlijn. Tien minuten later onderscheidde hij zich weer, want met een katachtige reactie maakte hij een kopbal van aanvaller Coen Kars onschadelijk en ook de daaropvolgende corner was voor hem.

Zeevogels deed daarna toch nog een beetje van zich spreken, maar een paar kleine kansjes werden niet verzilverd. Ook een wat grotere van Jay Herman niet, toen hij zich vrijspeelde en een schot richting bovenhoek losliet.  Westzaankeeper Wigmans was op zijn post.

De tweede helft begon ook weer op kunstgras, maar nu ook met kunstlicht. Na een paar minuten redde keeper Zwartkruis weer bekwaam. Even daarna een uitval van Zeevogels met Quint Roffelsen, die jammer genoeg de bal weer te ver voor zich uit schoot en daarna een aanval van Westzaan die in het doel achter keeper Zwartkruis belandde. Gelukkig voor Zeevogels werd dit doelpunt door scheidsrechter Jansen afgekeurd. Toch was het uitstel van executie want na een kwartier gebeurde in één minuut twee keer wat niet gewenst was voor Zeevogels. David Zwaan schoot de 1-0 in de touwen achter de kansloze Zwartkruis en onmiddellijk na de aftrap leverde Zeevogels onnodig de bal in, waarna Oskar Wit het tweede vonnis over Zeevogels velde: 2-0. Een vijftal minuten later werd er weer een doelpunt van Westzaan afgekeurd, nu wegens ongeoorloofd aanvallen van keeper Zwartkruis. Daar bleek Zeevogels wat geluk te hebben, want Mike Twisk ontsnapte op wonderbaarlijke wijze aan zijn tweede gele kaart. Dat deed even later invaller Oskar Wit niet, want zijn tweede gele kaart betekende rood. Dat was in de 68ste minuut. Zeevogels had nu een man meer en begon aan te dringen. Dat leidde tot meer ruimte voor Westzaan en even later was de 3-0 door Kevin Grondman een feit. Een schot van ruim dertig meter vloog over het kunstgras laag in de hoek achter keeper Zwartkruis. Zeevogels had nog een laatste wapenfeit in de 84ste minuut: een vrije schop, die door Jay Herman werd genomen. Maar ook bij deze vrije trap was keeper Wigman op zijn post. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jansen droop Zeevogels met de staart tussen de benen af. Trainer Dennis Kanne heeft weer een week om herstelwerkzaamheden uit te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *