Zeevogels op de valreep gelijk


Alkmaar – zondag 3 november 2019 – Zeevogels had vandaag een uitwedstrijd in de Egmonderhout, waar Alcmaria Victrix, een van de oudste verenigingen van de omgeving, haar thuisbasis heeft. Niet ver dus, maar al snel bleek dat Zeevogels in de tweede helft wel van ver terug moest komen.

De eerste helft werd namelijk met een 3-0 achterstand afgesloten. Zeevogels begon met een 4-4-2 opstelling, maar achteraf bezien had dit wellicht niet gehoeven, want in de tweede helft ging middenvelder Huib Sprenkeling rechtsbuiten spelen en werd het vaak gevaarlijk.

Maar eerst het begin. Zeevogels forceerde al in de eerste minuut een corner, die echter niets opleverde. Alcmaria, met slechts vier punten, die overigens wel in de laatste twee wedstrijden waren verzameld, zou een gemakkelijke tegenstander moeten zijn met al 23 tegendoelpunten. Toch had dit elftal ook al zeventien keer gescoord. Dat ondervond Zeevogels ook, want Alcmaria had de eerste helft niet eens een groot overwicht, maar was wel effectief. Al in het eerste kwartier was de 1-0 gevallen. Vanaf links werd een mooie voorzet gegeven, die bij spits Rory Weissager kwam. Die schoot de bal zeer goed in langs de verbouwereerde Stan Zwartkruis. Bij de 2-0 speelde diezelfde Zwartkruis een niet geheel feilloze rol, want hij kreeg het schot van de nummer 11 van Victrix niet onder controle, de bal ging wel omhoog, maar naar achter toe in het doel. Dat schot van Nick Kleefman had er eigenlijk nooit mogen komen, want Kleefman kon vrij oprukken tot de rand van het strafschopgebied en niemand legde hem een strobreed in de weg. Zeevogels ging op jacht naar de aansluitingstreffer, maar kreeg vlak voor rust het deksel op de neus. Vanaf rechts werd Twan Vermeeren weer voorbij gelopen en een voorzet van de aanvoerder van Alcmaria bereikte Rory Weisscher, die voor zijn man kwam en inkopte. 

De twee buitenste verdedigers van Zeevogels hadden toch al hun dag niet, net als middenvelder Mike Twisk en een aantal anderen, dus de ruststand in het voordeel van Alcmaria was niet eens onverdiend.

Na rust bleef rechtsback Levi de Waard geblesseerd in de kleedkamer achter, de zoveelste al in de selectie van trainer Kanne, zodat Valentijn Entius er in kon komen. Al snel in de tweede helft, in de 51ste minuut, kreeg Zeevogels een corner, die bij Sven Vermeeren belandde en daarna in het doel: 3-1. Een goed begin. Vijf minuten laten ging Jeffrey Kruijff alleen op de keeper af, maar hij schoot op de paal. Wat dieper in de tweede helft maakte Max Duinmeyer plaats voor Rens Eijlander, die beter als aanspeelpunt fungeerde en ook nog een bal kon vasthouden. Mede daardoor begonnen de combinaties van Zeevogels al beter te lopen en in de 81ste minuut leidde dat tot een mooie treffer. Jelle Zomerdijk, die Twan Vermeeren had vervangen stoomde op vanaf links en liet een prachtige voorzet los, die door Hessel Zonneveld keurig werd ingekopt. Vlak daarvoor had ook Huib Sprenkeling een kopkans gehad, maar zijn inzet was niet goed genoeg. Zeevogels ging door en Alcmaria wankelde, maar leek het eindsignaal met een overwinning te gaan halen. Leek, want in de 93ste minuut schoot Mike Twisk de bal vanaf de zijkant fantastisch in na een evenzo fraaie actie om de bal veroveren. Zijn beste moment van de dag dus. Nog meer zat er niet in. Scheidsrechter Floor, die de blessuretijd van de eerste helft aan het einde van de tweede helft floot na 95 minuten af. Beide teams moesten met elk een punt tevreden zijn.

Stand Zondag Vierde klasse B

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *