Zeevogels 1: weer geen punt(en)


Egmond aan den Hoef – zondag 1 april 2018 – Zeevogels ontving vandaag op een qua weer triest begonnen Eerste Paasdag VIOS uit Warmenhuizen. Het team moest het vandaag doen zonder de geschorste Mike Twisk. Jesse Groot maakte weer zijn opwachting na een aantal keren niet in de basis te zijn begonnen. Ook Nick Dekker mocht het vanaf het beginsignaal proberen. Zeevogels had in het eerste kwartier een kleine kans, net als VIOS, maar beide teams hielden gemakkelijk de nul en de wedstrijd ging door zoals die begonnen was, een beetje rommelig. Misschien wel tekenend voor de positie waarin beide teams zich bevinden, want zoals bekend, die is niet echt rooskleurig.

In de 27ste minuut kreeg Maarten Blankendaal geel voor een zware overtreding op Tom Groot, daarmee aangevend dat De Warmenhuizers geen tegendoelpunten wensten te incasseren.

Na een half uur spelen gebeurde wat niet moest gebeuren. Bij een aanval van VIOS belandde de bal uiteindelijk bij Nick Schipper, die zich niet bedacht en snoeihard uithaalde. Een 1-0 achterstand was het gevolg.

Een paar minuten daarna was het Zeevogels, dat goed op links doorkwam. Dennis de Waard gaf de bal uitstekend voor, maar Nick Dekker wist de bal net niet goed te raken. 

Na 36 minuten was het weer raak en weer voor Zeevogels funest. De vaak zeer betrouwbare Sven Vermeeren dacht zich een slordigheid te kunnen veroorloven, maar VIOS wist daar wel raad mee. Een der VIOS-spelers snelde met de “veroverde” bal richting het Zeevogelsdoel en gaf de bal op Sam Bruin, die de 0-2 inschoot.

Pas vlak voor rust wist Zeevogels eindelijk bij een aanval de bal op doel te schieten, maar meer dan een slap schot van Karel Wijker werd het niet. En helemaal vlak voor rust was het bijna 0-3, maar de scheidsrechter ging na het vlagsignaal bij assistent-scheidsrechter Sjacco Belleman informeren en keurde de goal wegens buitenspel af.

Hopelijk dronken de Zeevogelsmannen de thee met veel suiker, want misschien kon zo de bittere nasmaak van de eerste helft worden weggedronken.

Na de rust bleven Nick Dekker en Jesse Groot achter in de kleedkamer en Julius Zwartkruis en Ruben van Romunde kwamen in het veld. Ruben had weer zijn eerste speelminuten na anderhalf jaar blessureleed. 

Zeevogels kwam in ieder geval goed uit de kleedkamer en wat niet echt goed lukte in de eerste helft lukte nu wel. Zeevogels kwam in de 58 ste minuut goed diep door over links, een voorzet van Dennis de Waard werd niet goed gestopt door keeper Marnix Laan en Huib Sprenkeling was er als de kippen bij om de 1-2 er in te schieten. Twee minuten later was het weer Zeevogels, een voorzet van Gilles Groot, maar nu tikte keeper Laan de bal over het doel. De corner daarna was verder niet gevaarlijk. En ook Zeevogels niet.

In de 70ste minuut probeerde coach Bunink nog iets door Quint Roffelsen in te zetten voor Karel Wijker, maar na het laatste fluitsignaal bleek, dat ook dit niet was gelukt. Zeevogels realiseerde zich te laat, dat je pas kunt scoren als je op de helft van de tegenpartij bent. Na die constatering kreeg Dennis de Waard nog een kans na een goede balverovering van Huib Sprenkeling, maar ook zijn schot was te zwak om keeper Marnix Laan te verontrusten.

Na drie minuten extra speeltijd was het over en had Zeevogels zijn vijfde nederlaag op rij te pakken. Het begint er nu toch echt naar uit te zien, dat de nacompetitie aan de deur staat te kloppen om te worden binnengelaten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *