Zeevogels weer in slotfase onderuit

Egmond aan den Hoef – zondag 7 april 2019 – Vandaag vroeg je je weer af, wat je eigenlijk moest op  het voetbalveld van Zeevogels met zulk mooi weer. Voor het voetbal hoefde je niet te komen, want dat was van twee kanten niet van een heel hoog niveau, eufemistisch gezien. Ook de scheidsrechter, een hele aardige man, wist niet echt wat hij moest met twee irritant voetballende teams, dus uiteindelijk leek het er op, dat de gegeven gele kaarten en niet gegeven gele, dan wel rode kaarten niet echt weloverwogen werden gegeven. Maar hij loste de vele minder leuke situaties toch vaak goed op.  

Al met al was het een verloren middag en zeker voor het Zeevogelspubliek, want de wedstrijd tegen Sporting Krommenie werd met 2-1 verloren. Nou ja, het was prachtig weer, je spreekt nog eens iemand, maakt een opmerking over voetbalintelligentie, dus helemaal verloren was het nou ook weer niet. De eerste helft waren de beide ploegen ongeveer evenveel aan de bal, maar de hoogtepunten waren op één hand te tellen. In de tiende minuut scoorde Sporting. Stan Zwartkruis stompte de bal weg, maar niet zodanig, dat die weer voorgebracht kon worden. Vervolgens belandde de bal achter hem in het net: 0-1. Zeevogels ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er na een half uur. Uit een corner kopte Sven Vermeeren de bal weer terug voor doel, waarna de meegekomen rechtsback Julius Zwartkruis fraai afrondde. 1-1 dus en zo bleef het ook tot de rust.

Na rust golfde het spel op en neer. Sporting volhardde echter bij overtredingen in het overdreven neervallen met bijbehorend geschreeuw, maar dat hielp goed, want het gevolg was bijna altijd een vrije schop en soms ook nog (onterecht) geel voor de “dader”. Ook dat ging ten koste van de wedstrijd. Tot overmaat van ramp wisselde trainer Kanne Jay Herman, die toch in het bezit is van een potentiële bevlieging. Er waren anderen, die daarvoor in aanmerking hadden kunnen komen. Het Jay Hermangevaar was dus ook weg. En zo kabbelde de wedstrijd, die al onsportiever werd, voort. Toch kwam in de 85ste minuut het onheil weer in de buurt van het doel van Zeevogels, want een aanval van Sporting werd niet voldoende afgeweerd en dat betekende 1-2 en dan ook nog door onsportieve speler van Sporting, Roel Meijns. Teleurstelling alom voor de thuisploeg, maar Sporting deed goede zaken voor de periode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *