Zeevogels wil niet scoren

Wormerveerzondag 18 november 2018 – Saenden was de gastheer van het vlaggenschip van de vv Zeevogels uit Egmond aan den Hoef. De scheidsrechter had nog maar net gefloten voor het beginsignaal en deed dit een halve minuut later weer, maar nu voor een penalty…..tegen. Keeper Stan Zwartkruis was wat onbesuisd uit zijn goal gekomen bij de eerste de beste aanval van Saenden en dat had gevolgen. De daaropvolgende penalty betekende de 1-0 voor Saenden. 

Was Zeevogels niet geconcentreerd genoeg begonnen? Het liep in ieder geval weer wel achter de feiten aan. Toch speelde Zeevogels zich beetje voor beetje in de wedstrijd. Dat leidde uiteindelijk tot een niet te missen kans voor Jeffrey Kruijff, die hem dus wel miste. En dan scoort natuurlijk de tegenstander. Melvin Lahoutepessy speelde zich vrij en schoot de bal in de hoek achter de tevergeefs duikende Stan Zwartkruis: 2-0. Weer wat later had ook Max Duinmeyer moeten scoren. Hij ging alleen op de Saendenkeeper af, maar verzuimde deze kans te verzilveren. Overigens wist Saenden ook niet meer te scoren, dus de rust werd gehaald met deze 2-0 stand. 

Zeevogels had in de tweede helft het meeste initiatief, bevond zich veelvuldig op de helft van de tegenstander, maar wist slechts twee keer te scoren. De eerste keer kwam de bal van rechts, waar Jay Herman goed oplette en scoorde. Dat was een goed wapenfeit. Echter vlak na rust…speelde de nummer 14 van Saenden zich goed vrij, hij draaide eerst rechtsom, toe linksom en schoot de bal langs keeper Zwartkruis. Zeevogels was dus weer niet goed bij de les, want de 3-0 stond op het scorebord. Daarna dus de 3-1 van Jay. Vervolgens beperkte Saenden zich tot uitvallen en dat gaat de ploeg ook goed af, want bij één van die aanvallen werd de 4-1 gemaakt. Zeevogels richtte zich weer op, want in de 83ste minuut kopte Mike Twisk een vrije schop van Jay Herman in, waardoor het 4-2 werd. Daarna was de tijd te kort om verandering in deze stand te brengen, waardoor de wedstrijd met verlies werd afgesloten. Samengevat verloor Zeevogels toch wel verdiend van Saenden, want voor een overwinning moet je de bal meer in het netje schieten en de tegenstander het moeilijker maken om ze van het scoren te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *