Zeevogels wint eerste bekerwedstrijd

Egmond aan den Hoef – zondag 1 september 2019 – Zeevogels trad wederom, net als vorige week in de finale van het Jan Ligthart toernooi, aan tegen westerbuur Egmondia. Vorige week was het 2-0 en won Zeevogels het toernooi. Deze week werd echter weer met 0-0 begonnen. Zeevogels begon goed de eerste helft op de Hogedijk. Omdat Egmondia niet het beste spel liet zien, had Zeevogels niet heel veel nodig om beter te zijn. Jeffrey Kruijff was vandaag in de spits geposteerd en toen de eerste helft voorbij was, bleek dit een goede zet te zijn geweest. Jeff had twee keer gescoord. De eerste keer (20ste minuut) verzilverde Kruijff de bal na een verre trap van keeper Stan Zwartkruis, die bij Huib Sprenkeling belandde en hem voorgaf. De tweede keer (40ste minuut) was Job Zentveld de aangever en de bal werd in de korte hoek geschoten. Hij had al een echte hattrick kunnen maken, maar één op één wist hij keeper Steven Bakker niet te verschalken.

Egmondia stelde hier niet heel veel tegenover, waardoor de ruststand met 2-0 werd bereikt. De tweede helft was Egmondia wat feller en kwam ook meer bij het doel van Zeevogels. Dit leidde een lange tijd niet tot doelpunten. Ook Zeevogels scoorde niet op zoek naar de derde en waarschijnlijk beslissende treffer.

Tot een kwartier voor het einde van de wedstrijd. Egmondia had drie keer gewisseld en dat hielp blijkbaar, want de ploeg kwam eindelijk goed door en Justin Recourt schoof de bal eenvoudig in het lege doel: 2-1. Door dit doelpunt kwam de spanning eigenlijk onnodig terug en bij Egmondia gloorde weer hoop. De paal kwam keeper Zwartkruis nog een keer te hulp toen een ogenschijnlijk gemakkelijke bal langs hem ging en hij moest nog enkele keren geconcentreerd optreden om de gelijkmaker te voorkomen. Zeevogels daarentegen had ook al eerder kansen gehad op de derde treffer, maar ook die bleef een hele tijd uit.

Vlak voor tijd werd toch de beslissende treffer gescoord. Mike Twisk  bekroonde zijn goede wedstrijd met een fraaie treffer. Vanaf het middenveld rukte hij op en liet een schot los, dat onbereikbaar voor keeper Bakker in de hoek belandde: de 3-1 was een feit en de wedstrijd was gespeeld. Even later floot scheidsrechter Groot dan ook af. Volgende week uit tegen K.S.V. (‘t Kruis Heerhugowaard), de week erop tegen R.K.E.D.O. (de Goorn) voor de beker. De week daarna de eerste competitiewedstrijd tegen Dynamo (Ursem). 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *