Zeevogels wint uiteindelijk ruim

Egmond aan den Hoef – zondag 20 oktober 2019 – Zeevogels speelde vandaag thuis op de Hogedijk de inhaalwedstrijd tegen Graftdijk. Nu was het wel droog. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Verbij toog Zeevogels ten aanval. Goed combinerend werden vele kansen gecrëerd, maar weer liet het afmaken te wensen over. Na een minuut of twintig had Zeevogels een handvol kansen niet verzilverd, waaronder zeker twee hele mooie. Onder anderen Job Zentveld (via de hand van de keeper tegen de paal), Huib Sprenkeling en Jorrit Groot hadden de nul van het scorebord kunnen halen, maar keer op keer werd dit verzuimd.

Graftdijk was tot de 30ste minuut slechts één keer in de buurt geweest van keeper Zwartkruis. De tweede keer was het al raak. Die aanval werd bijna onderbroken door Gilles Groot. Hij bracht de bal onder controle, waar die hem beter over de uitlijn had kunnen wegroeien. Nu was hij bij het vervolg net te laat waardoor de bal naar Jelle Ouweltjes ging, die van de achterlijn voorzette. De kopbal van Steven Huting was geplaatst, keeper Zwartkruis was kansloos. Een lesje in effectiviteit, zullen we maar zeggen. Zeevogels ging door op de ingeslagen weg, aanvallen dus, maar moest oppassen zich niet te gaan irriteren over allerlei bijverschijnselen. Dat ebde gelukkig al snel weg en in de 40ste minuut onderbrak Valentijn Entius een aanval, passte onmiddellijk op de al naar voren bewegende Mike Twisk die vanaf links richting het centrum opstoomde om vervolgens weer een steekbal op Huib Sprenkeling te geven. Die ging het strafschopgebied in, knalde op doel, maar raakte de keeper, kreeg de bal weer, gaf voor en Jorrit Groot schoof de bal er bij de tweede paal in: 1-1. Zeevogels had nog een paar kleinere kansen, maar de thee werd genuttigd met deze stand. 

De tweede helft ging Zeevogels weer door op de ingeslagen weg van de eerste helft, richting het doel van Graftdijk dus. Graftdijk stelde daar meer tegenover dan in de eerste helft, want het bleef heel lang 2-1. Deze 2-1 was in de 55ste minuut gescoord door Jorrit Groot. Gilles Groot gaf vanaf de eigen helft een bal, die bij broer Jorrit belandde. Deze nam hem aan, vervolgde zijn weg naar de keeper en scoorde beheerst door de bal langs keeper Ronald Groot te plaatsen. Daarna kwam Jeffrey Kruijff erin voor Valentijn Entius. Hij was snel, maar dat was ook de nummer 4 van Graftdijk, Menno Roelofsen. De sprints waren veelal onbeslist. Bij een van de aanvallen wist Jeffrey de bal wel voor te brengen, maar Jorrit Groot schoot de bal onnodig, zo leek het, naast. Na een half uur kwam Max Duinmeyer door het midden, waarbij Zeevogels een overtal aan spelers had. Daar waar hij de bal had moeten geven op de over links meegekomen Mike Twisk, schoot hij zelf en dan ook nog huizenhoog over. Twan Vermeeren werd vervangen door Jelle Zomerdijk en even later maakte het publiek weer een competitiedebuut mee, dat van Rens Eijlander. Rens voetbalde de laatste tien minuten mee, alsof hij al een tijd in het eerste speelde. Hij gaf onder meer een mooie bal op Jorrit en was bij de 3-1 betrokken, die eindelijk viel na 40 minuten in de tweede helft. Hij gaf de bal aan Mike Twisk, die Max Duinmeyer vrij voor de keeper zette en de bal beheerst langs keeper Ronald Groot schoot. Een bevrijdende treffer, want Graftdijk had tot een paar keer toe de kans gehad om de gelijkmaker te scoren. Daarna kreeg Zeevogels nog meer ruimte, want Graftdijk probeerde toch nog wat en aanval na aanval van Zeevogels volgde. Telkens zonder resultaat. De laatste drie aanvallen speelde Rens Eijlander ook weer een rol. Max Duinmeyer speelde naar Huib Sprenkeling, die Rens vrij zag staan, die wel goed inschoot, maar keeper Groot was paraat en liet de bal niet tussen hem en de paal komen. Een minuut later schoot hij met links op doel, de keeper stopte zijn schot, maar Mike Twisk wist de bal, die bij hem kwam niet in het doel te krijgen. Een van de laatste acties van Rens was een doeltreffende, hij kreeg de bal van Huib Sprenkeling en scoorde met rechts in de verre hoek: 4-1.

Bij de laatste aanval van Graftdijk leek keeper Stan Zwartkruis in een duel geblesseerd te raken. Een Graftdijkspeler probeerde bij een voorzet iets te voortvarend de bal in het doel te krijgen, maar botste met de Zeevogelskeeper. Gelukkig viel het mee. Tijdens de verzorging van Stan vond de scheidsrechter het welletjes, want hij floot drie keer, hetgeen betekende dat de overwinning op 4-1 werd vastgesteld en de kleedkamer kon worden opgezocht met drie punten.

Aanstaande woensdag speelt Zeevogels uit tegen Purmersteijn. Acht uur ‘s avonds begint dit bekerduel.

Volgende week speelt Zeevogels weer op de Hogedijk, maar dan tegen de koploper SV De Meteoor. Een topper, want Zeevogels bezet door de overwinning van vandaag samen met Dynamo de tweede plaats in de Vierde klasse B (zondag) van de KNVB.

Stand zondag Klasse 4b

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *