• 90-jarig Zeevogels trakteert zichzelf op overwinning

    Egmond aan den Hoef - zondag 7 november 2021 - Zeevogels was 3 november jl. jarig en dat moest op de Hogedijk gevierd worden met een overwinning. Vandaag was Dynamo uit Ursem de tegenstander, maar die was niet van plan om het cadeautje te geven. Zeevogels moest er dus zelf voor zorgen. De eerste helft lukte dat gedeeltelijk want er werd met een ruststand van 1-0 gerust. Na wat schermutselingen in het eerste kwartier van beide partijen sloeg Zeevogels toe. In de zestiende minuut bij een mooie aanval kreeg Quint Roffelsen de bal, die hij aan Max Duinmeijer gaf. Max faalde niet en tekende voor de 1-0. Verder gebeurde er de eerste helft eigenlijk niet eens zo heel veel. Alleen een schot van Jesse Knijn van Dynamo was gevaarlijk, maar Stan Zwartkruis was vandaag goed bij de les, zo ook bij deze bal. Huib Sprenkeling creëerde vlak nog voor rust een kans en schoot zelf, maar het bleef bij 1-0. De thee en het gebak onder de rust smaakten goed, dus redelijk gevuld werd aan de tweede helft begonnen.

    De tweede helft begon ook aarzelend en beide partijen probeerden er het beste van te maken. Bij Dynamo was Rinus Wever in de ploeg gekomen voor Stef Roelofsen. In de 60ste minuut wisselde trainer Kanne Max Duinmeijer voor Karel Wijker. Ook keeper Joey Bokma van Dynamo verliet het veld met een bovenbeenblessure, die weer had opgespeeld. Wouter Vet nam de plek onder de lat in. Dynamo begon wel steeds meer aan te dringen en dat leidde uiteindelijk tot een doelpunt in de 68ste minuut. De meegekomen verdediger Thomas Knijn schoot de bal mooi in na een goede voorzet. Dynamo wilde meer en vijf minuten later vonden er twee aanvallen plaats, die zomaar tot een voorsprong voor Dynamo hadden kunnen leiden. Bij de eerste kwam Durak Nevzet net een teen te kort. Bij de tweede werd naast geschoten. Daarna was Zeevogels weer beter bij de les en het spel golfde weer twee kanten op. De Zeevogelsverdediging smoorde de meeste aanvallen weer snel in de kiem en zelf kreeg Zeevogels weer meer ruimte. In de 80ste minuut werd die ruimte goed benut. Huib Sprenkeling passte vanf de rechterkant de bal helemaal op links naar Karel Wijker, die de bal voorgaf. Een scrimmage ontstond en Jordin Koel was degene die de trekker overhaalde. Zeevogels kon de 2-1 bijschrijven. Twee minuten later kwam de bal op rechts bij Jordin Koel, die Quint Roffelsen lanceerde. Deze snelde op doel af, maakte geen fout want hij passeerde keeper Vet met een geplaatst schot: 3-1. Bonno Roelofsen en de ingevallen nummer 16 van Dynamo, Steef Roelofsen hadden al geel en solliciteerden beiden naar nog een kaart. Scheidsrechter Ton Mes hield ze de hand boven het hoofd hoewel de AAR, de Audience assistent referee, wel voor de tweede gele kaart opteerde. In de 86ste minuut onderscheidde Stan Zwartkruis zich ook weer, want hij ging met een goede afloop gestrekt naar de hoek op een schot van Mike van der Velden. Nadat de reguliere tijd was verstreken, bracht Dynamo toch nog de 3-2 op het scorebord. Invaller Steef Roelofsen scoorde de 3-2. Dat was aanvallend het laatste wapenfeit van Dynamo. Alleen verdediger Bonno Roelofsen overspeelde zijn hand, want hij torpedeerde Quint Roffelsen bij de zijlijn. Scheidsrechter Mes kon nu niets ander meer doen dan hem zijn tweede geel te geven en hij kon met rood vertrekken. Na een tweetal minuten floot scheidsrechter Mes in de 96ste minuut af en kon Zeevogels eindelijk zijn verjaardagscadeautje uitpakken. Opstelling Zeevogels: Stan Zwartkruis, Jordin Koel, Sven Vermeeren, Jelle Zomerdijk, Hessel Zonneveld, Job Zentveld, Wesley Hof, Miad Borumand, Huib Sprenkeling, Max Duinmeijer, 60ste minuut Karel Wijker), Quint Roffelsen.

    Stand Zeevogels: ⚽ Zondag 4e klasse C | 2021/2022 | West 1 | Amateurvoetbal | HollandseVelden.nl

    Volgende week zondag geen wedstrijd. Donderdag 18 november om 20.00 uur UIT voor de beker tegen SV Hoofddorp ( ⚽ Zondag 1e klasse A | 2021/2022 | West 1 | Amateurvoetbal | HollandseVelden.nl ). Zondag 21 november uit tegen SSV uit Stompetoren.