• AZ verlengt met Zico Buurmeester

  Gepubliceerd op 07 december 20, 16:57 door AZ

  De controleur uit Egmond aan de Hoef kwam in 2013 over van VV Zeevogels en ondertekende in januari zijn eerste profcontract. Dit seizoen maakte hij zijn entree in het betaald voetbal. Buurmeester stond op 18 oktober in de basis in de derby tegen FC Volendam.

  Youth League
  Het exponent van de AZ Jeugdopleiding kwam verder ook in actie in de Keuken Kampioen Divisie-duels met FC Eindhoven en Telstar. De jongeling speelde daarnaast twee keer voor AZ Onder 18, waarmee hij later dit seizoen ook deelneemt aan de UEFA Youth League.

  Buurmeester: 'Spreekt vertrouwen uit'
  Buurmeester: "Het is mooi dat ik zo snel mijn contract bij AZ mag verlengen. Daaruit spreekt vertrouwen en dat toont aan dat ik goed bezig ben. Het is lastig te zien welke stappen ik de laatste maanden heb gezet, aangezien ik weinig wedstrijden kan spelen. Wel zit ik er lekker in en laat ik me gelden op de trainingen. Dat ziet de club ook."

  Brandenburg: 'Heel interessant'
  "Zico heeft een klein jaar geleden nog zijn eerste contract getekend", vertelt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Dat wij hier nu alweer staan, onderstreept de goede ontwikkeling die hij doormaakt. Zico is een technisch vaardige, inzichtelijk sterke speler en heel interessant voor de toekomst. Wij zijn blij hem langer aan de club te binden."

  Foto’s: Ed van de Pol / edvandepol.nl