• Bekerverlies Zeevogels 1

  Onderstaand een verslag van de wedstrijd Schagen United 1 - Zeevogels 1 gespeeld op zondag 4 september 2022. Het komt uit de Schager Courant dus is geschreven uit Schager perspectief .....

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

  Schagen United begint meer en meer aan de eisen van Hans de Koning te voldoen. Zeevogels, als kampioen van 4B ook in de derde klasse beland, kon er per saldo niet in mee.

  Schagen Uiteindelijk stonden er tamelijk normale cijfers op het bord, waar dat met hetzelfde gemak een stand was geweest die in het handbal gangbaar is. Hoewel ook Zeevogels zeker genoeg mogelijkheden liet liggen, was het met name Schagen United dat de tegenstander spaarde. En hoewel de spelers die voor de goals moeten zorgen ook de kansen kregen, is de productie een punt van aandacht voor de trainer. ,,Zoals het nu gaat hebben wij in sommige wedstrijden echt een marge nodig.’’ De Koning had zich niettemin vermaakt op de bank. ,,Als ik er dan toch ben, wil ik er ook wat aan hebben.” Hij krijgt zijn spelers mee in die gedachte. En het handjevol aanwezigen op Groenoord kon zich de fusieclub in deze vorm eigenlijk niet meer voor de geest halen.

  Scherpte
  Om het bij vlagen soepele en snelle combinatiespel ook te laten renderen zal er wél iets aan de scherpte gedaan moeten worden. De ene na de andere kans werd met goed voetbal bij elkaar gespeeld, maar de afwerking ging niet mee op dat niveau. Het lag soms aan Stan Zwartkruis, al moest de doelman van Zeevogels zich zeker in de tweede helft ook afvragen hoe hij de bal nog uit zijn doel had weten te houden.

  Met die nodeloos beleefde houding richting de tegenstander kan Schagen United zich zo makkelijk zelf in de voet schieten. Zoals bleek toen de snelle 1-0 van Klein na een fraaie aanval geen navolging kreeg. En Zeevogels één keer door de achterdeur glipte die open was blijven staan. Dat gebeurde in de tweede helft weer toen de thuisclub andermaal de magere voorsprong verdedigde die niet werd uitgebouwd. Het gemak waarmee de Egmonders binnen mochten sluipen zonder er altijd van te profiteren was volgens De Koning een kwestie van niet meegaan in de afgesproken, vooruitgeschoven, manier van verdedigen. Waar ook voor de aanvallers een taak ligt die ze moeten invullen. ,,We kunnen ook tien meter verder naar achteren voetballen. Dan vallen die tegentreffers waarschijnlijk niet, maar vermaak ik me veel minder.’’ Met Danny Reijne, die nauwelijks een luchtduel verloor, heeft United een centrale verdediger waarmee het naar voren kan denken. Helemaal als hij straks wordt gesecondeerd door Stijn Buik, die eerst de drukte in zijn privéleven onder controle moet krijgen. Bovendien is Jacco Sijnesael op het middenveld veel meer waard dan de surrogaatback die hij nu moest spelen. ,,We zijn nog bezig aan de opbouw’’, aldus de trainer. ,,Maar wel steeds meer met een formatie die het moet gaan doen.’’

  En die dat uiteindelijk ook deed in een fase waarin de fitheid bij de thuisclub zich uitbetaalde en Zeevogels op omvallen stond. Alleen Zwartkruis hield lang stand, tot hij in de slotfase toch nog twee keer moest passen. Aan de laatste goal was een afgemeten assist voorafgegaan van Schouwvlieger, die zulke passes uit voorraad leverbaar heeft. Naast het spelplezier van captain Klein die door die rol nog meer zijn grote arsenaal aan vaardigheden aan kan spreken, heeft United ook in de bonkige Jild Wardenaar een wapen om mee uit te pakken. ,,Hij moet alleen meer in zichzelf gaan geloven en niet bij iedere tegenslag gaan mokken’’, wil De Koning hem graag meegeven.

  Hoofd omhoog, borst vooruit, wat geweest is, is geweest. Of, zoals het opgeplakt hangt in de kleedkamer, hou de tijd van rouwen kort.

  Voetbal beker, groep 2, poule 11, Schagen Un. - Zeevogels 4-2
  6. Klein 1-0, 43. Koel 1-1, 55. Klein 2-1 (penalty), 75. Koel 2-2, 80, Mooij 3-2, 85. Bakker 4-2.

   
  ___________________________________________________________________________________________
  Steun de lokale/regionale media door regelmatig een krant te kopen of een (digitaal) abonnement af te sluiten.
  ___________________________________________________________________________________________