• FC Purmerend onoverbrugbaar obstakel voor Zeevogels

    Purmerend - zondag 20 november 2022 – De verwachting van vandaag was redelijk positief. Een reële mogelijkheid om met drie punten huiswaarts te keren. Er werd gespeeld op het kunstgras van het B-veld, want het A-veld zou veel te glad zijn geweest. Voor het publiek was het ook zwaar, want het was koud en nat langs de lijn en gedurende de oplopende score voor Purmerend werd het al kouder. Geen drie punten dus vandaag, want de strijd der gelijken was ongelijk. Met gelijken wordt bedoeld, dat voordat scheidsrechter L. Boelé had gefloten voor het begin van de wedstrijd, beide ploegen na zeven wedstrijden dertien punten hadden. Met ongelijk, de uitslag van de wedstrijd van vandaag: de 5-1 voor Purmerend. Misschien iets geflatteerd, maar wel degelijk verdiend, want Zeevogels bracht er vandaag niet heel veel van terecht. Alleen in de tweede helft bij 3-0 toen invaller Jos Hopman met een mooie schuiver 3-1 had gescoord, kwam er weer een sprankje hoop om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Echter een minuut later kreeg Stan Zwartkruis een niet eens zo goed schot niet klemvast. Invaller Vincent Snijder van Purmerend was er als de kippen bij om de 4-1 in te schieten. Toen was wel zo’n beetje alle hoop vervlogen. Nadat vier minuten later Stan Zwartkruis weer een blunder beging, was het Joey Smit, die de 5-1 scoorde. En een minuut later ontfutselde Vincent Snijder weer de bal van Zwartkruis en scoorde. Hij deed dit echter onreglementair, zodat het doelpunt werd afgekeurd. Deze Snijder was eigenlijk de enige, die enkele ongeoorloofde acties in huis had. De rest van Purmerend speelde snel en geroutineerd het spelletje, waar Zeevogels vandaag weinig tegen in had te brengen.

    Een fout van een keeper betekent meestal een doelpunt, een misser van een aanvaller is geen doelpunt tegen, maar ook geen doelpunt voor. En dat ontbrak er vandaag aan bij de withemden. Er lukte niet heel veel en dat niet lukken ging dan ook nog gepaard met pech. Want al in het begin van de tweede helft belandde een mooi schot van Wesley Hof op de lat. Als die bal erin had gegaan, had de wedstrijd misschien toch nog anders gelopen en zou de goal van Jos Hopman de 3-2 hebben betekend. Maar zo was het dus niet. De bal op de lat van Jeffrey Kruijff in de 80ste minuut was een poging, die 5-2 zou hebben betekend, maar was op dat moment niet heel veel meer van belang. Zeevogels bleef in de tweede helft wel werken voor een beter resultaat en was ook veelvuldig op de helft van Purmerend te vinden, maar zoals hiervoor al beschreven, gooide de vorige week nog zeer sterk keepende Stan Zwartkruis de wedstrijd in het slot. Maar dan voor de tegenstander.

    De wedstrijd begon trouwens best goed voor Zeevogels, want voordat Purmerend in de persoon van Barry Huibregts in zestiende minuut de 1-0 scoorde na een rommelige scrimmage, had Zeevogels enkele goedlopende aanvallen, waarbij toen echter wel al de afwerking ontbrak. Daarna ging de wedstrijd nog steeds gelijk op, met alleen het verschil, dat Purmerend in de 36ste minuut en 38ste minuut de 2 en 3-0 voor zijn rekening nam. Eerst was het Barry Huijbregts, die zijn voorzet keurig ingekopt zag worden door de meegekomen verdediger Storm Oudejans en daarna rondde Youri Nederlof een voorzet af van de in de eerste helft overal aanwezige Jeffrey Neuteboom. Er werd dus gerust met een 3-0 achterstand en misschien was de thee wel zoet, maar het zoet der overwinning werd niet meer geproefd. En de tweede helft bracht hierin geen verandering. Na exact 45 minuten vond scheidsrechter Boelé het welletjes en floot voor de laatste keer, Zeevogels achterlatend met een gevoelige nederlaag en dus nu drie punten achterstand op Purmerend.

    Volgende week weer een nieuwe kans. Hollandia T uit Tuitjenhorn komt op bezoek. Een mooie gelegenheid voor de mannen van Rob Hersche om zich te revancheren.