• Beste Egmonders,

   

  Het Coronavirus grijpt steeds meer om zich heen en heeft Egmond inmiddels ook bereikt. Dit betekent voor ons, als werkers in de gezondheidszorg, dat we zelf ook meer en meer zullen worden blootgesteld aan het virus. Om te voorkomen dat we zelf ziek worden en daardoor ons werk niet kunnen doen, moeten we ons beschermen. Hiervoor hebben we momenteel voldoende materialen, maar deze zijn op het moment schaars en voor huisartsenpraktijken niet te koop. Het gaat hierbij om: 

  • Mondmaskers (het gaat om klasse FFP1 FFP2 en FFP3)
  • Veiligheidsbrillen
  • Beschermende kleding (wegwerp overalls of schorten met lange mouwen). 

  We willen aan alle inwoners van de Egmonden vragen om te kijken wat er thuis of op het werk ligt en dit aan ons te doneren. We krijgen gelukkig al veel aangeboden en hier worden we erg blij van, maar we kunnen nog wel meer gebruiken! 

  Mocht u iets voor ons hebben, neemt u graag wel eerst telefonisch contact op met de huisartsenpraktijk! Met uw hulp kunnen wij goede en veilige zorg blijven bieden.  

  Verder willen we iedereen vragen toch vooral de adviezen van het RIVM op te volgen en contacten met anderen dan uw huisgenoten zoveel mogelijk te vermijden. Ga alleen voor noodzakelijke zaken de deur uit. Een wandeling buiten zonder contact met anderen is goed voor lichaam en geest en kan nog wel. 

  Wij zien nog te vaak grote groepen kinderen op straat met elkaar spelen en dat volwassenen te dicht bij elkaar in de buurt zijn. We kunnen alleen samen de verspreiding van het virus afremmen en zo de zwakkeren in ons midden beschermen en de gezondheidszorg voor iedereen beschikbaar houden. 

  Huisartsenpraktijk Egmond aan Zee →  072-506 1252

  Huisartsen Egmond aan den Hoef → 072-506 1263