• Jeffrey Klijbroek komt naar VV Egmond

  Rond de kerst kondigde hij al aan te vertrekken bij FC Lisse, uitkomend in de tweede divisie. Hij ging een club dichter bij huis zoeken. Goed nieuws;Het wordt VV Egmond. Welkom thuis Jeffrey!

  Onderstaand het verhaal uit NHD/Alkmaarsche Courant van zaterdag 25 februari 2023. Steun de lokale media. Koop eens een krant of beter nog: aboneer je er op!

  Op de foto uit 2013 Jeffrey in een Zeevogels shirt tijdens de nieuwjaarswedstrijd. Hij speelde nog nooit voor Zeevogels 1 maar de coach van 'oud' Zeevogels Hans Ursem haalde hem toendertijd wel bij zijn selectie. 

  DE TEKST UIT HET VERHAAL: ’Het wordt na al die jaren tijd voor een stapje terug’. Jeffrey Klijbroek namens FC Lisse in duel met Mohamad Mahmoed van Quick Boys. RENTREE - Egmondse middenvelder Jeffrey Klijbroek geniet volop in zijn laatste seizoen bij FC Lisse. Mijn hele leven staat in het teken van voetbal. Dat zal wat minder gaan worden

  Jeffrey Klijbroek is aan een succesvolle periode bezig met FC Lisse, de club waarmee hij vorig seizoen kampioen werd van de derde divisie. Op het hoogste amateurniveau heeft de Egmondse voetballer inmiddels negen keer gescoord en levert daarmee een bijdrage aan de stabiele positie van Lisse in de middenmoot.

  Egmond Aan Den Hoef Jeffrey Klijbroek is aan zijn vierde seizoen bij tweede divisionist FC Lisse bezig. De 32-jarige Egmonder is uitgegroeid tot één van de pijlers bij de club uit de Bollenstreek en hoopt dit seizoen een kroon op die succesvolle periode te zetten, om daarna als voetballer terug te keren naar zijn geboortegrond.

  ,,Het wordt na al die jaren tijd voor een stapje terug”, legt hij uit. In de winterstop gaf hij bij de clubleiding van Lisse aan dat dit zijn laatste jaar zou worden. ,,Ik zat het laatst eens te bekijken en kwam tot de conclusie dat ik zo’n tieneneenhalve maand van het jaar met voetbal bezig ben. Mijn hele leven staat zeg maar in het teken van voetbal. Dat zal wat minder gaan worden. Er zijn ook genoeg andere leuke dingen in het leven en daar wil ik wat meer tijd voor gaan vrijmaken. Bijvoorbeeld één of twee maanden op reis gaan. Het liefste dit jaar nog.”

  Sportief of fysiek gezien is er nog geen reden om het rustiger aan te doen, benadrukt hij. ,,Ik ben fit en heb het geluk dat ik tot op heden weinig blessures heb gehad. En het gaat momenteel heel goed. We staan zevende, terwijl we als insteek handhaving hadden. De top vijf is een beetje te ver weg, maar een plek in het linkerrijtje is zeker het doel. Daarnaast voetbal ik lekker. Ik ben als middenvelder momenteel zelfs topscorer van de ploeg.”

  Zo tekende hij afgelopen zaterdag nog voor een treffer in het met 1-2 gewonnen duel uit bij Kozakken Boys. ,,Een wedstrijd die we in de slotfase nog wisten te winnen. Dat hebben we vaker gehad dit seizoen.” Het is wel kenmerkend voor de sfeer binnen de selectie. ,,Die is echt heel goed. Het is in zekere zin een soort vriendenteam.”

  Zeevogels-familie
  De creatieve middenvelder speelt sinds 2019 bij Lisse. Afkomstig uit een echte Zeevogels-familie kwam hij ooit als jeugdspeler bij AZ terecht. ,,Mijn vader had me ooit opgegeven voor een talentendag bij Ajax. Daar kwam ik niet doorheen, maar AZ zag wel iets in me en raadde ons aan om bij AFC’34 verder te gaan, zodat zij me in de gaten konden blijven houden.” Toen hij eenmaal oud genoeg was, kwam het tot een overstap en speelde Klijbroek in totaal zes jaar in de opleiding van de Alkmaarse club. ,,Daarna hield het op en ging ik terug naar AFC’34. Eenmaal in de senioren bleek het daar als jeugdspeler lastig om tussen de oudere garde te komen en ben ik met een paar jongens overgestapt naar Foresters.”

  Daar ging het zo goed dat hij na een jaar de overstap kon maken naar ADO’20, dat in de topklasse (op dat moment het hoogste amateurniveau) uitkwam. Na drie jaar op sportpark De Vlotter bleef hij in Heemskerk, waar hij zijn carrière vervolgde bij Odin’59. Het was een carrière die hij op dat moment combineerde met zaalvoetballen bij White Stones en beachvoetballen bij BS Egmond. Het zaalvoetballen staat sinds zijn switch naar de zaterdag op een laag pitje, maar met beachvoetbal beleefde hij het hoogtepunt van zijn carrière en ook komende zomer zal hij weer op het strand te bewonderen zijn. ,,Met Oranje naar Tahiti staat als ik nu terugkijk wel op nummer één van wat ik als voetballer heb meegemaakt. Daar op die plek spelen en dan in het oranje shirt en met het Wilhelmus. Echt fantastisch.”

  Heerenveen
  Op het veld werd zijn loopbaan ook steeds mooier. Bij Odin’59 kende hij een prima tijd (’de bekerwedstrijd tegen Heerenveen in een vol Telstar-stadion springt eruit’) en de overstap naar Lisse was een nog mooier vervolg. ,,Zij hadden Jordi Tiktak al van Odin benaderd en hebben daarna ook gelijk mijn nummer gevraagd. Ik ben hier nu vier jaar en ik beleef hier een prachtige tijd. Het kampioenschap van afgelopen seizoen in de derde divisie is naast het WK beachvoetbal ook zeker een hoogtepunt.”

  En er zit een mooi toetje aan te komen. ,,Want doordat bij Lisse het complex is verbouwd, zijn bijna alle mooie wedstrijden naar de tweede helft van het seizoen verplaatst. Dus we krijgen nog al de derby’s en we spelen ook nog tegen IJsselmeervogels en AFC. Daar kijk ik erg naar uit, want qua toeschouwers en sfeer is het echt genieten om hier te voetballen.”

  Hij zal dat dan ook wel gaan missen. Al is hij verre van verloren voor het voetbal. ,,Ik ga volgend jaar bij de nieuwe fusieclub VV Egmond spelen. Het is nog afwachten hoe alles loopt, maar ik ben er heel benieuwd naar. Het vele reizen tussen thuis en Lisse is iets wat ik nooit als een probleem heb ervaren, maar ik ben ook wel blij als ik dat straks niet meer hoef. Daarnaast scheelt het ook gewoon dat ik bij Egmond waarschijnlijk iets van 22 competitiewedstrijden zal spelen, terwijl dat er bij Lisse 34 zijn. Maar het is zeker niet mijn insteek om zo af en toe eens mee te doen. Dan wil ik er ook echt voor gaan. En ik heb er zin in. Ik heb Zeevogels dit seizoen twee keer zien spelen. Dat is in ieder geval een jong, talentvol team.”

  Maar eerst wil Klijbroek het mooi afsluiten bij Lisse. Te beginnen met de derby tegen Noordwijk. ,,Dit is een club waar ik mij thuis voel en als ik in Egmond naar alle waarschijnlijkheid op zondag zal gaan voetballen, zal ik hier ook zeker regelmatig terugkomen. Dit zijn vrienden geworden.”