• Laatste uitwedstrijd ooit winst voor Zeevogels

    Heerhugowaard-Noord – zondag 14 mei 2023 – Tijdens de kermis (het woord kermis vormt een verbastering van kerkmis of kerke-misse) in Heerhugowaard-Noord was Zeevogels te gast bij gastheer Hugo Boys. Het feest in de kantine van Hugo Boys had gisteravond daar plaatsgevonden. En met een kerkmis is er tegenwoordig geen enkele associatie meer. Vandaag is het feest bij café Bleeker, al jaren een bekende naam in HHW-Noord. Maar er moest toch worden gevoetbald en om twee uur werd er afgetrapt door beide teams. De pupil van de week was niet gekomen, dus keeper Stan Zwartkruis van Zeevogels hield zijn doel voor het eerste fluitsignaal van scheidsrechter mevrouw M. Steur schoon.    

    De wedstrijd was zeven minuten aan de gang, toen Wesley Hof keeper Kevin Vanblarcum testte. De keeper van Hugo Boys gaf zich niet gewonnen. Dat deed hij drie minuten later wel. Een mooie solo van Wesley Hof, daarbij diverse tegenstanders onthutst achterlatend eindigde in het strafschopgebied, waar een verdediger en keeper Vanblarcum hem in eendrachtige samenwerking stopten, maar niet goed genoeg, want de bal belandde bij Jeffrey Kruijff, die er wel raad mee wist. Hij schoot de 0-1 in de touwen. De wedstrijd vorderde al wat, toen Pieter Bet van Hugo Boys een mooie kans kreeg, hij schoot echter hoog over. De volgende aanval was weer voor Zeevogels. Wesley Hof werd in het strafschopgebied onderuit gehaald, maar scheidsrechter Steur zag er niets in. Vijf minuten later verzuimde Finn Schaller de 0-2 te scoren. Hij ging alleen richting Hugo Boysdoel, maar zijn schot ging recht op de keeper af. Sterker nog, de gelijkmaker werd een aantal minuten later gemaakt. Bij een aanval van Hugo Boys riep Stan Zwartkruis, dat de bal voor hem was, de Zeevogelsverdedigers gingen daar dus van uit. Bart Snoek echter niet, want met een uiterste krachtsinspanning wist hij met de punt van zijn schoen de bal zodanig te raken, dat deze niet in de handen van Zwartkruis belandde, maar achter Zwartkruis in doel.

    De aftrap van Zeevogels na dit doelpunt kreeg een uitstekend vervolg, want Jordin Koel snelde over rechts naar voren en tikte de bal vervolgens langs keeper Vanblarcum: 1-2. Dit deed de speaker van Hugo Boys na zijn triomfantelijke 1-1 mededeling op zijn Westfries af met de volgende woorden: “Nou, dat heb niet lang duurt” en vervolgens Jordin als doelpuntenmaker te noemen.  In minuut 43 zag scheidsrechter Steur wederom een grove overtreding door de vingers, nu op Jordin Koel. Twee minuten later floot zij voor de rust. De aftrap na rust was voor Zeevogels, Jordin Koel stoomde op, gaf een prachtige steekbal op Jeffrey Kruijff, die zijn tweede van vandaag maakte:1-3. Bijna een kwartier later vloerde Bas Haisma, weer hij, met een grove overtreding Jordin Koel. Ook hier zag scheidsrechter Steur niet al te veel in. Trainer Ron Weinbrecher van Hugo Boys wel. Hij wisselde Haisma. Jos Hopman deed een kleine tien minuten ook van zich spreken. Een mooie solo werd bijna doeltreffend afgerond. Wederom was keeper Vanblarcum een sta-in-de-weg. In de 70ste minuut kwam Sam Bruschke in de ploeg voor Finn Schaller. Vlak daarna was de Hugo Boyskeeper weer heel attent bij een mooie schuiver van Jos Hopman na een even zo mooie pass van Job Zentveld.

    Even later kwam bij Hugo Boys Jay Beers in het veld. De speaker, die aan zijn laatste klusje bezig was na jaren trouwe mededelingen merkte op dat Jay wel zijn best moest doen, want oom André keek ook naar de wedstrijd. Helaas voor Jay kon hij het tij niet keren, want Zeevogels vergrootte de score even later. In de 79ste minuut gaf Pim Belleman een mooie bal op Jordin Koel, die de achterlijn bijna opzocht en een lange pass over de grond voor doel gaf. Jeffrey Kruijff wist, dat Jos Hopman achter hem was en deed niets. Jos wel, hij scoorde: 1-4. Acht minuten voor tijd kwamen Valentijn Entius en Quint Roffelsen in de ploeg voor Jamie Jong en Jeffrey Kruijff. Drie minuten voor tijd redde Stan Zwartkruis met een uitgestoken been bekwaam op een inzet van Dean-Jordan Tiggeler en een minuut later kopte Pim Belleman aan de andere kant de bal uit een corner van Wesley Hof net over. Scheidsrechter Steur floot na exact 90 minuten af en de allerlaatste uitwedstrijd van Zeevogels ooit leverde drie punten op. De aller-allerlaatste wedstrijd van Zeevogels is de volgende week thuis tegen Meervogels ’31. Saillant detail, de aller-allereerste wedstrijd van Zeevogels was ook tegen Meervogels en wel op 20 december 1931. Tot volgende week.