• AZ bindt jeugdspeler Twisk

  Gepubliceerd op az.nl op 20 december 19, 10:23

  ALKMAAR- AZ heeft jeugdinternational Nick Twisk vastgelegd. De zestienjarige middenvelder en aanvoerder van AZ Onder 17 tekende vrijdag in het AFAS Stadion een contract tot medio 2022.

  Twisk kwam in 2014 over van VV Zeevogels en werd in november van dat jaar uitgeroepen tot Speler van de Maand. Het talent uit Egmond aan den Hoef debuteerde in september als jeugdinternational. Met Oranje Onder 17 versloeg hij Frankrijk.

  Twisk: 'Droom die uitkomt'
  "Dit is een droom die uitkomt en een mooie beloning voor wat ik hier doe", zegt Twisk over zijn eerste contract. "Als kleine jongen droom je er al van om prof te worden en dit is een mooie eerste stap. Voor mijn gevoel begint het hier."

  Kampioen worden
  De middenvelder focust zich eerst op AZ Onder 17, waarmee hij na de winterstop om de landstitel speelt. "Dit seizoen wil ik kampioen worden met mijn team, daarna hopelijk zo snel mogelijk bij het eerste. Ik blijf er keihard voor werken om dat te bereiken."

  Brandenburg: 'Veel spelbegrip'
  Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg dicht Twisk een mooie toekomst toe. "Nick is een controlerende middenvelder met een goede pass en veel spelbegrip. Dat zorgt er in combinatie met zijn technische vaardigheid voor dat hij vaak goed positie kiest en zijn inzichtelijk goede keuzes adequaat kan uitvoeren."

  Foto: Ed van de Pol