• Ook Sint Boys aan de zegekar gebonden

  Egmond aan den Hoef – zondag 11 oktober 2020 – door Wim Groen - Na de 0-7 overwinning vorige week bij Dirkshorn kreeg Zeevogels vandaag Sint Boys uit St. Maarten op bezoek. Een club welke Zeevogels vrijwel nooit in competitieverband heeft ontmoet. Opnieuw echter mocht er helaas geen publiek bij de wedstrijd aanwezig zijn. Dit geeft toch wel een heel sfeerloos geheel.

  Sint Boys was dus gewaarschuwd door de uitslag van vorige week, maar ook voor Zeevogels geldt, dat elke wedstijd gewoon met 0-0 begint. Al snel liet Zeevogels zien, dat de vorm van vorige week niet weg was. Er werd van meet af aan druk gezet op het doel van Sint Boys. De tegenstander had echter gekozen voor een verdedigende tactiek met veel mensen achter de bal. Dit had tot gevolg dat de ruimtes in de verdediging bij Sint Boys klein waren. Veel spelers telkens in het 16-meter gebied.

  Na een buitenspel goal van Huib Sprenkeling in de 9e minuut en nog een paar kleine kansjes kwam dan toch de 1-0 voor Zeevogels in de 21e minuut op het scorebord. Een corner (één van de totaal 18 corners) vanaf rechts door Hessel Zonneveld belandde uiteindelijk op het hoofd van Max Duinmeijer.

  Hierna kreeg Zeevogels nog voldoende kansen om de voorsprong voor de rust verder uit te bouwen. Kort voor rust was het toch 2-0. Quint Roffelsen reageerde attent op een inzet van Wesley Hof.

  Na rust eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Al hadden de mannen van trainer Dennis Kanne wel te horen gekregen dat het tempo omhoog moest om op die manier de verdediging van Sint Boys verder te ontrafelen.

  In de 48e minuut ontstond er een geweldige kans op de 3-0. Huib Sprenkeling zette de bal goed voor. De inzet van Wesley Hof werd eerst gekeerd door de keeper van Sint Boys, waarna Max Duinmeijer uit de rebound van dichtbij op de paal schoot.

  Toch moest Zeevogels blijven opletten. Bij een onnodig balverlies ontstond er ineens een situatie waarbij 3 spelers van Sint Boys op keeper Stan Zwartkruis afkwamen. Deze reageerde zeer attent op de inzet van de spits van Sint Boys.

  Niet veel later werd de 3-0 dan toch gescoord. Een voorzet van alweer Wesley Hof kwam via Max Duinmeijer terecht bij Mike Twisk. Deze haalde hard en laag in de rechterbenedenhoek uit.

  Na een klein uur spelen was het aanvoerder Sven Vermeeren, die de 4-0 voor zijn rekening mocht nemen. Van dichtbij passeerde hij de keeper van Sint Boys.

  Voor trainer Dennis Kanne tijd om ook speeltijd te gunnen aan de wisselspelers. Zo kwam Gilles Groot in de ploeg voor Jelle Zomerdijk en Jeffrey Kruijff voor Quint Roffelsen. Even later was het de beurt aan Miad Buromand om Job Zentveld te vervangen. Het spelbeeld bleef onveranderd. Zeevogels bleef de baas in het veld. Ondanks dat ook Sint Boys een paar defensieve wissels had toegepast.

  Met nog een goed kwartier te spelen verspeelde een verdediger van Sint Boys de bal aan Max Duinmeijer. Die wist wel raad met dit buitenkansje. 5-0.

  De mooiste goal van de wedstrijd kwam kort daarna op naam van Wesley Hof. Hij was de hele wedstrijd vrijwel niet te volgen door zijn directe tegenstander. Met een fraaie schijnbeweging speelde hij zich vrij en vanaf de punt van de 16 meter schoot hij de bal in de rechterbovenhoek.

  Het slotakkoord was opnieuw voor Max Duinmeijer. Uit een voorzet van Huib Sprenkeling wist hij de 7-0 op het scorebord te brengen.

  Hierna kreeg Zeevogels nog wel een paar kleine kansjes op de uitslag nog groter te maken, maar het bleef uiteindelijk bij 7-0.

  Opstelling Zeevogels.

  Stan Zwartkruis, Jordin Koel, Sven Vermeeren, Jelle Zomerdijk  (60 Gilles Groot), Hessel Zonneveld, Mike Twisk, Job Zentveld (65 Miad Buromand), Huib Sprenkeling, Wesley Hof, Max Duinmeijer, Quint Roffelsen (60 Jeffrey Kruijff).