• Succes JO10-1 bij AZ toernooi

  Woensdag 19 oktober mocht de JO10-1 van VV Egmond meedoen met het AZ O-10 Vomar toernooi. Een toernooi voor 16 teams uit heel Noord-Holland in de leeftijdscategorie onder 10 jaar.

  De begeleiders Jelle en Menno hebben hun ervaringen opgeschreven en hun verslag leest u hieronder:

  We kwamen ruim op tijd aan op het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer. Daardoor hadden we voor de wedstrijden begonnen voldoende tijd om even te acclimatiseren en even rustig rond te kijken op het complex. Ook werden alle deelnemende spelers eerst nog getest op hun sprintsnelheid.

  Toen die test achter de rug was, konden we nog heel even kijken bij de selectie van AZ die op dat moment bezig was met een training. Leuk om de spelers die je normaal alleen op tv ziet van zo dichtbij te kunnen bekijken.

  Daarna snel de kleedkamer in voor de laatste voorbereiding en instructies. De spanning was van de gezichten af te lezen, maar ze hadden er ook enorm veel zin in. Omdat we bijna geen enkele tegenstander kenden, waren er vooraf eigenlijk geen verwachtingen. Het meedoen was al leuk. Onze insteek was dan ook: volle bak gaan, dan zien we wel waar het schip strandt.

  We speelden eerst 3 poulewedstrijden, waarna de nummers 1 van alle vier de poules door zouden gaan naar de halve finales. De rest moest via kruisfinales voor de plaatsten 5 t/m 16 strijden.

  De eerste wedstrijd was tegen ZVC ’22 (Zaanse Voetbal Combinatie). Na een aantal gemiste kansen (aan beide kanten) kwamen we toch op 1-0 voorsprong. Hoewel het erg gelijk op ging en nog tot het eind spannend bleef, gaven we de voorsprong niet meer uit handen. Super hard voor gewerkt en dus een hele goede start van het toernooi!

  In de tweede wedstrijd troffen we in a.s.c. Volenwijckers een sterke tegenstander met technisch vaardige spelers en goed inzicht. Maar doordat we weer voor elke bal zijn blijven vechten hebben we deze sterke ploeg op karakter op een gelijkspel kunnen houden (0-0). Wederom een knappe teamprestatie dus.

  De laatste poule wedstrijd ging het iets makkelijker. Deze wonnen we met 3-0 van ZOB. En omdat de wedstrijd tussen ZVC ’22 en de Volenwijckers in een gelijkspel was geëindigd waren we eerste van de poule geworden. Dus door naar de halve finale. Wat een succes!

  In de halve finale was het Alkmaarse Jong Holland de tegenstander. Na een wat voorzichtig begin kwamen we al vrij snel weer in ons spel en kwamen zelfs op voorsprong. Doordat we met evenveel enthousiasme en inzet als de voorgaande wedstrijden door bleven gaan, scoorden we zelfs nog twee keer. Een 3-0 eindstand dus en geplaatst voor de finale.

  De spanning nam weer toe. Koninklijke HFC bleek de tegenstander te zijn in de finale. Voor de wedstijd was er een officiële spelersopkomst met muziek, mascottes Herry en Berry en een fotograaf van AZ. De zenuwen waren zichtbaar maar toen de wedstrijd eenmaal was begonnen, gingen we er weer volle bak tegenaan. En met resultaat, want na een wat rommelige beginfase kwamen we op een 1-0 voorsprong.

  Doorzetten en proberen er nog eentje te maken dus.. Echter wij scoorden zelf niet meer maar HFC wel. Zo eindigde de finale in 1-1. De beslissende strafschoppenserie was wederom zenuwslopend, maar werd uiteindelijk wel door ons GEWONNEN. Wat een prestatie! We zijn supertrots op hun inzet en doorzettingsvermogen. Ze hebben keihard gewerkt, en dat heeft absoluut het verschil gemaakt.

  Al met al is het voor iedereen een superleuke dag geweest. De organisatie was top en er waren eigenlijk alleen maar blije gezichten te zien! Voor ons was het natuurlijk helemaal fantastisch om als winnaar een enorme beker mee naar huis te mogen nemen.

  Ze hebben het goed voor elkaar daar in Wijdewormer. Mooie velden, moderne kleedkamers en kantine. Super-de-luxe natuurlijk. Dat is wat anders dan de accommodaties in Egmond.

  Jelle Schut en Menno Levering
  Trainers/coaches VV Egmond JO10-1

  Namen bij de groepsfoto met de beker (van links naar rechts):

  Jan Jong
  Maud Weijers
  Jelle Schut (coach)
  Jip IJssennagger
  Dustin Ooms
  Gode Tuik
  Milan Blaauboer
  Koen Levering
  Siem Schut
  Menno Levering (coach)
  Milan van der Berg

  En natuurlijk Herry en Berry (of van links naar rechts Berry en Herry)…. ;-)