• Verslag dag 1 JLT Toernooi 2021 en programma dag 2

    Na de eerste dag van het Jan Ligthart toernooi was duidelijk dat Zeevogels en Egmondia een maatje te groot waren voor hun tegenstanders. Twee overtuigende zeges leidden ertoe dat zaterdag de derby tussen gastheer Zeevogels en derdeklasser Egmondia gaat plaatsvinden. Adelbert en Sporting Krommenie spelen de troostfinale.

    Bij Zeevogels-Adelbert was het een redelijk eenzijdige partij. Zeevogels was echt te sterk voor Adelbert, dat werd geleid door oud-Zeevogels coach Rogier Bunink. De eindstand van 6-1 verklaarde veel van het krachtsverschil.

    Op het andere veld ging het wat meer op en neer. Egmondia had even tijd nodig om in de wedstrijd te komen en kwam op achterstand door een penalty. Voor rust werd de stand gelijk getrokken. Kort na rust kwam Sporting Krommenie opnieuw op voorsprong, maar Egmondia rechtte de rug.

    Eerst kreeg de ploeg van Tristan Ooms wat gelukkig een penalty, die Jay Herman feilloos verzilverde en even later werd het 3-2 door een fraaie treffer. De vierde treffer volgde eveneens vrij kort erop en daarmee was het pleit beslecht: 4-2. Jay Herman was met drie treffers de gevierde man deze wedstrijd.

    Zaterdag starten de wedstrijden om 16.00 uur.