• Verslag finaledag EgmondToernooi 2023 door de organisatie

  De eerste editie van het EgmondToernooi is een waar succes gebleken. Voor het eerst zijn de Egmondse clubs van de kleinste Kabouters tot de oudste pupillen volledig gemixt. De eerste week is het altijd even aftasten. Maar de kinderen onderling zijn heel snel gewend. Voor velen was het spelen in de Hanswijk wel helemaal nieuw. Dit jaar heeft de organisatie een aantal aanpassingen gedaan om de beleving nog intenser te maken. Onder andere een nieuw scorebord en iedere week de ruimte achter het doel open, met een nieuwe houten boarding, hebben die Hanswijk-sfeer die er altijd al was, nog sterker gemaakt. Het maakt niet uit om welke plek de kinderen spelen. Plek 25 – 26 of om de finale, iedere wedstrijd ontstaan er momenten waarbij de Hanswijk bijna uit zijn voegen barst. Vooral als de muziek voor de laatste minuut wordt gestart dan is de spanning bijna voelbaar en heel intens. Die momenten maken dit toernooi zo uniek en mooi. De kinderen leven er het hele jaar naartoe en dat zien we terug in het plezier van de afgelopen 5 weken.

  Verslag van laatste dag
  Deze editie werden er op de laatste dag drie finales gespeeld. Bij de mini pupillen speelde de Boetboys tegen Weijers Schilderwerken. De kolkende Hanswijk was op dat moment tot de nok toe gevuld. De kinderen komen voor de finales, één voor één, de zaal in en worden aan het publiek voorgesteld. De spanning is van de gezichten af te lezen. De strijd ging gelijk op. De eerste helft stonden de Boetboys met 2-1 voor. Weijers Schilderwerken kwam in de tweede helft terug op 2-2 waarna een zinderende slotfase ontstond. Uiteindelijk trok de Boet boys de wedstrijd naar zich toe door de 2-3 binnen te tikken. Zo werden zij de kampioen van het Egmondtoernooi bij de mini-pupillen.

  Bij de pupillen is er sprake van een B-finale en een A-finale. Bij de B-finale moesten de Vonkentrekkers het opnemen tegen de Gassies aan Zee. De strijd tussen deze teams ging de eerste helft gelijk op maar de Vonkentrekkers kwamen wel op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft was de spanning wederom om te snijden. Net als bij de mini`s bleef het tot het einde spannend. De Gassies aan Zee kwam terug tot 2-2. Alles werd in de strijd gegooid en dat leverde mooie onderlinge duels op. Uiteindelijk trokken de Vonkerstrekkers in de laatste minuten aan het langste eind. Met een 3-2 eindstand werden zij de winnaars van de B-finale.

  In de A-finale moesten de Watermannen het opnemen tegen IJssenraggers. Beide teams schoten uit de startblokken. In de eerste helft kwamen de Waterwannen op een 2-0 voorsprong. Het lukte de IJssenraggers daarna niet meer om de echte spanning in de wedstrijd terug te brengen. Na rust maakte zij nog wel een doelpunt maar ook de Watermannen wisten twee keer te scoren. Zo eindigde de finale in een 4-1 eindstand voor de Watermannen. Hiermee zijn zij de kampioenen van het EgmondToernooi 2023.

  Vanuit de organisatie willen wij alle vrijwilligers, kinderen, ouders, sponsoren en de mensen van de Hanswijk heel erg bedanken voor de inzet van de afgelopen weken. Wij vinden het geweldig om op deze manier een mooie aanzet te geven voor de eenwording van VV Egmond en zien dit dan ook met veel vertrouwen tegemoet. Dit alles kan niet zonder de bijdragen van al deze ouders en kinderen.
  Heel erg bedankt.

  Organisatie EgmondToernooi