• VV Egmond bestaat nu écht!

    Donderdagmiddag 16 maart 2023, is ten overstaan van notaris Erica Dijkstra van Overwegend Notariaat BV te Egmond aan den Hoef de nieuwe Egmondse voetbalvereniging VV Egmond opgericht. De oprichtingsakte is namens de nieuwe vereniging ondertekend door Arnold Boon (secretaris), Robert Wijker (penningmeester) en Robert van den Bosch (voorzitter). Medebestuurders Marco Tervoort, Joost van Dam en Marco Dekker waren ook aanwezig. Deze zes mensen vormen ook het eerste bestuur van VV Egmond, met als speciale taak om met VV Egmond het fusietraject zo snel als mogelijk af te ronden. Hierbij wordt het nieuwe bestuur gesteund door 9 commissies met ongeveer 40 experts, die al een tijd actief zijn om veel van de organisatorische zaken voor de nieuwe vereniging uit te werken.

    Het ligt in de planning dat onder regie van de gemeente Bergen medio 2023 een definitieve locatie voor VV Egmond zal worden bepaald, op één van de bestaande locaties van de drie nu nog bestaande Egmondse voetbalverenigingen. Op dit moment is Ingenieursbureau Royal Haskoning doende om het locatieonderzoek van de drie locaties voor de gemeente in kaart te brengen.

    Op de te bepalen locatie zal een geheel nieuw voetbalcomplex verrijzen. Dit is iets waar de Egmondse voetbalgemeenschap en de jeugd van de Egmonden al lange tijd naar uitkijken. Waar de eerste jeugdteams al jaren geleden als samengestelde teams onder de naam én de vlag van VV Egmond zijn gaan spelen, speelt sinds het huidige seizoen de gehele jeugd in maar liefst 28 teams samen.

    Met ingang van het komende seizoen zullen ook alle dames- en seniorenteams onder de naam VV Egmond uitkomen, op dat moment naar verwachting nog hangende de afronding van het fusietraject. Het gaat hierbij in totaal om ongeveer 840 spelende leden, ondersteund door circa 200 vrijwilligers/niet spelende leden. Met ingang van het nieuwe seizoen zullen alle teams in een fraai nieuw tenue spelen. Dit tenue zal op korte termijn worden gepresenteerd. Als zich nieuwe ontwikkelingen en vervolgstappen voordoen, zal dit middels nieuwe persberichten worden gedeeld.