• Zeevogels 1 de nacompetitie in voor promotie (met foto's)

Egmond aan den Hoef - dinsdag 23 mei 2023 - Zeevogels 1 heeft zich definitief geplaatst voor de nacompetitie. Op Sportpark Hogedijk werd het restant (47 minuten) van de gestaakte wedstrijd tegen FC Purmerend van 16 april uitgespeeld. De tussenstand was 5 - 1 in het voordeel van Zeevogels. Purmerend moest deze achterstand omzetten in een voorsprong om zelf nacompetitie te gaan spelen en Zeevogels met lege handen achter te laten. Een haast onmogelijke klus maar je weet maar nooit ...

De bezoekers speelden alles of niets en kregen ook enkele mogelijkheden om de achterstand te verkleinen. Na 25 minuten viel er dan wel een doelpunt en wel voor Zeevogels. De drie J's scoorden. Job Zentveld gaf een steekbal op Jeffrey Kruijff, Jeffrey gaf de bal voor en Jos Hopman was de afmaker: 6-1. Purmerend ging toch vol goede moed verder en in de 28ste minuut maakte de linksback en aanvoerder Sonny Smit van Purmerend met een hele mooie vrije schop de 6-2. In de 40ste minuut werd het pleit beslecht. Wesley Hof werd bijna onderuit geschoffeld, maar hij ontweek de tackle en liet een paar seconden later een poeier los, die door de Purmerendkeeper tot een hoekschop werd verwerkt. De corner van Jos Hopman werd door de instormende Wesley Hof fantastisch in de bovenhoek gekopt. De 7 – 2 verscheen op het scorebord. De rechtsback van Purmerend liet zich vlak voor tijd nog van zijn onsportieve kant zien en schoffelde de opkomende Jamie Jong onderuit. Er stond eigenlijk niets meer op het spel, dus totaal onnodig. Slechts geel viel hem ten deel. De withemden speelden niet groots maar deden wat er van hen verwacht werd; FC Purmerend kon geen moment de indruk geven dat hun strijdplan succesvol zou worden.

Op donderdag 1 juni wordt op Sportpark Hogedijk de eerste knock-out ronde gespeeld in de nacompetitie door Zeevogels 1. De tegenstander is momenteel nog onbekend maar zal VSV (Velsen) of Swift (Amsterdam) worden.
    De Hoevers (momenteel derdeklasser) moeten vier knock-out rondes overleven om het zondag team van VV Egmond volgend seizoen te laten starten als tweedeklasser.

Kijk via onderstaande link naar de foto's die Monica van Hemert maakte op dinsdagavond 23 mei 2023.

Onderstaand het verslag in NHD/Alkmaarsche Courant van 24 mei 2023.