• Zeevogels 1 pakt door tegen De Meteoor

  Egmond aan den Hoef – Sportpark Hogedijk- Zondag 17 oktober 2021 – Door Wim Groen - Na de verrassende bekerwinst eerder deze week tegen De Zouaven stond vanmiddag voor Zeevogels de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma. Tegenstander was s.v. De Meteoor uit Amsterdam, dat na drie wedstrijden de ranglijst aanvoerde. Het was voor Zeevogels dus uitermate belangrijk om vanmiddag een goed resultaat neer te zetten. Verlies zou immers betekenen, dat er voorlopig in de wachtkamer plaatsgenomen zou moeten worden.

  Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Ham liet Zeevogels duidelijk zien, dat er alles aan gelegen was om de punten in eigen huis te houden. In de eerste minuut werd Max Duinmeijer na een pass van Miad Borumand vrij voor de keeper van De Meteoor gezet. Zijn inzet was echter te zacht om de keeper te verrassen. In de derde minuut opnieuw een kans voor Max Duinmeijer na een voorzet van Wesley Hof. Zijn kopbal van dichtbij trof echter geen doel. Maar de toon voor de wedstrijd was wel gezet.

  Toch duurde het tot de 18e minuut voordat Zeevogels de score opende. Na een door Jordin Koel over rechts opgezette aanval werd de bal in de defensie van De Meteoor slecht weggewerkt en kwam Jordin opnieuw in balbezit. Hierbij omspeelde hij eerst keeper Van Zwieten van De Meteoor om daarna de bal in het doel te werken. 1-0 voor Zeevogels. Gezien de spelverhoudingen tot dat moment een terechte voorsprong.

  Na deze goal zakte het spel van Zeevogels wat in en kreeg De Meteoor enkele kleine kansen. Echter op vrijwel geen enkel moment kwam keeper Zwartkruis daarbij in de problemen. In de 35ste minuut kwam de 2-0 voorsprong voor Zeevogels op het scorebord. Nadat Max Duinmeijer eerst geen kans zag de keeper van de Meteoor te verschalken en het ook Quint Roffelsen niet lukte, was het uiteindelijk toch Max Duinmeijer die het doel wist te vinden. De 2-0 was gelijk de ruststand.

  Kort na de rust was het toch De Meteoor dat op 2-1 wist te komen. Hiervoor was wel de hulp nodig van, de overigens betrouwbare, keeper Zwartkruis. Nadat hij een bal rustig in zijn hand had, liet hij deze onverwacht vallen. Daar wist de aanvaller van De Meteoor, Leroy Buiten, wel raad mee.

  Hierna was het weer aan Zeevogels om aan de tegenstander te laten zien dat zij baas in eigen huis waren. Na een snel genomen vrije trap op het middenveld door Wesley Hof kon Jordin Koel weer eens opstomen tot de achterlijn. Zowel Max als Quint zagen geen kans om de voorzet van Jordin te promoveren tot een doelpunt. Na een uur spelen kreeg spelen kreeg Zeevogels een penalty. Dit nadat door een verdediger van De Meteoor hands werd gemaakt in de zestien. Wesley Hof benutte dit buitenkansje door de bal hard en laag in de linkerbenedenhoek langs keeper Van Zwieten te schieten: 3-1. Een paar minuten later opnieuw een uitstekende kans voor Zeevogels om de voorsprong nog verder uit te bouwen. Opnieuw was het na een voorzet van Jordin Koel. De inzet van Quint Roffelsen kon ternauwernood door de keeper van De Meteoor met de voet worden gered.

  Hierna werd Jordin Koel vervangen door Valentijn Entius. Dit maakte geen verschil de speelwijze van Zeevogels. Met opnieuw een goede kans voor Quint na een voorzet van Wesley was het in de 75ste minuut opnieuw Max Duinmeijer die wist te scoren van de rand van de zestien meter verdween zijn schot in de rechterbenedenhoek. 4-1. Twee minuten later was het weer raak voor Zeevogels. Ditmaal was het Quint Roffelsen, die Wesley Hof goed bediende, die hiermee de 5-1 op het scorebord zette.

  Voor trainer Dennis Kanne de gelegenheid om nog twee wissels door te voeren. Zeevogels kreeg nog twee grote kansen om de voorsprong nog verder op te voeren. Een kopbal van Quint werd fantastisch gered door de keeper van De Meteoor en Jeffrey Kruijff zag ook geen kans de keeper te verschalken, nadat hij alleen voor hem kwam te staan.

  Door deze dik verdiende overwinning doet Zeevogels volop mee om de bovenste plaatsen in deze klasse. Wat ook opviel was de collectieve inzet die door iedere speler van Zeevogels werd getoond. Zelfs de meegereisde supporters van De Meteoor moesten erkennen dat op deze overwinning van Zeevogels niets viel af te dingen.

  Opstelling Zeevogels: Stan Zwartkruis, Jordin Koel (70 Valentijn Entius), Sven Vermeeren, Jelle Zomerdijk, Hessel Zonneveld, Job Zentveld, Wesley Hof, Miad Borumand (80 Finn Schaller), Max Duinmeijer (80 Jeffrey Kruijff), Huib Sprenkeling, Quint Roffelsen.