• Zeevogels 1 stapt als gelukkige winnaar van het veld

  Egmond aan den Hoef - zondag 5 maart 2023 - Door Wim Groen - Na twee competitievrije zondagen kwamen vandaag de buren uit Alkmaar “Alcmaria Victrix” op bezoek. Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Theo Groot uit Heiloo lieten de Alcmarianen blijken dat ze niet zo maar voor een potje voetbal naar de Hogedijk waren gekomen. Al in de eerste minuut wisten ze een corner te forceren. Ook daarna bleef Alcmaria de aanval zoeken. In de 7e minuut leverde dat een eerste grote kans op. De rechterspits, Maurizio Rodriguez Campos, werd de diepte ingestuurd. Zijn inzet werd alert gekeerd door keeper Zwartkruis. In de rebound zag hij geen kans om de bal als nog op de goal te richten. Zeevogels was dus gewaarschuwd.

  Nauwelijks één minuut later was Zeevogels aan de beurt met een fraaie aanval over rechts. Jordin Koel stapte slim over de bal toen hij op rechts Sam Bruschke (voor het eerst in de basis) zag opkomen. Zijn voorzet vanaf de achterlijn viel precies op het hoofd van Jordin, die van dichtbij de bal achter keeper Niek van der Veer kopte; 1-0 Zeevogels. Dit gaf Zeevogels wel enige moed om op deze manier door te gaan. Na 17 minuten leek dan ook de 2-0 op het scorebord te komen toen Wesley Hof vanaf de rand 16 hard uithaalde, maar keeper Van de Veer wist met de voet de bal nog net tegen te houden.

  Na 25 minuten liep de ervaren aanvoerder van Alcmaria, Pieter Kraakman, tegen een gele kaart op. Dit na een stevige overtreding op het middenveld op Jos Hopman.

  In de 28e minuut ontsnapte Zeevogels aan de 1-1. Daniël Mullen haalde vanaf zo'n 35 meter onverwachts uit. Gelukkig voor heel Zeevogels kwam de bal op de lat. Tot het rustsignaal waren er over en weer wel wat kansjes, maar gescoord werd er niet. Zo werd met 1-0 de rust bereikt.

  Na rust was het opnieuw Alcmaria dat vrijwel direct de aanval zocht. De Zeevogelsverdediging had hier duidelijk moeite mee en konden maar moeilijk de aanval bereiken. Het spel werd er in zijn geheel niet beter op. Twee teams die wel wilden, maar beide niet echt de precisie konden vinden. Wel bleef het spannend. Keeper Zwartkruis werd dan ook verschillende keren getest op zijn kwaliteiten.

  Ook zijn collega van Alcmaria moest een paar keer in actie komen. In de 56e minuut leek Jordin Koel de score uit de bouwen naar 2-0, maar de keeper kon met zijn voet de bal keren. Toch was het Zeevogels dat kort daarna op een 2-0 voorsprong kwam. Wesley Hof speelde vanaf het middenveld Jordin aan. Hij kon weer eens met een van zijn zijn bekende rushes richting het 16 meter gebied gaan. Zijn pass op Wesley was afgemeten. Wesley maakte hier dankbaar gebruik van; 2-0.

  Lang kon Zeevogels niet van deze voorsprong kunnen genieten. Vier minuten later kwam de 2-1 op het scorebord. Via een aanval over rechts was het Alcmaria rechterspits Kevin Floor, die de bal voorgaf. Zeevogels zag geen kans de bal weg te werken. De inzet van Alcmariaan verdween uiteindelijk via de voet van Pim Belleman in het eigen doel 2-1. Nauwelijks een minuut later stond de 2-2 op scorebord. Een verdedigingsfout van Jordy Kruijff (komt zelden voor) bracht Kevin Floor in stelling. Deze haalde hard uit van de rand van de 16 en liet keeper Zwartkruis kansloos.

  Kort hierna ontsnapte Zeevogels aan een penalty. Van dichtbij werd de bal op de hand van Mike Twisk geschoten. De scheidsrechter zag hier geen opzettelijk hands in.

  In de 86e minuut kwam Zeevogels weer op voorsprong. Na een actie van Wesley Hof werd hij in de 16 onderuit gehaald door Pieter Kraakman. De scheidsrechter stond er vlakbij en wees direct naar de stip. Wesley benutte dit buitenkansje onberispelijk 3-2.

  Nu was het aan Zeevogels om de 3-2 over de eindstreep te trekken. Maar zowel Alcmaria als de scheidsrechter dacht hier anders over. Er ontstonden nog wat hachelijke momenten voor de goal van Zeevogels. Maar ook Zeevogels kreeg nog kansen om de 4-2 op het scorebord te krijgen. Eerst was het Quint Roffelsen die op aangeven van Jordin Koel dacht te scoren, maar dit ging niet door. Jordin bleek bij het in ontvangst nemen van de bal buitenspel te staan. Ook Job Zentveld kreeg nog een ultieme kans in de 7e minuut van de extra tijd om te scoren. Na een voorzet van Jordin schoot hij van dichtbij tegen de paal. Hierna mocht Alcmaria nog een keer vanaf de rand 16 meter een vrije trap nemen. Gelukkig voor Zeevogels liep dit goed af.

  Na exact 10 minuten extra speeltijd floot scheidsrechter Groot af en mocht Zeevogels zich de gelukkige winnaar noemen.