• Zeevogels 1 verspeelt 2 punten in de slotfase

  Obdam – zondag 10 oktober 2021 – Door Wim Groen - Nadat vorige week de thuiswedstrijd tegen Purmerland niet doorging stond voor Zeevogels opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Dit keer was Victoria Obdam de tegenstander.

  Victoria kwam fel uit de startblokken en wist in de eerste minuten twee corners te forceren. Toch was het Zeevogels dat de beste kansen kreeg om de score te openen. Zo was er in de 9e minuut een uitstekende aanval over links en kwam de bal bij Quint Roffelsen terecht. Hij zag dat Wesley Hof er nog beter voorstond. Helaas belandde het schot van Wesley op de lat. Nog geen minuut later kwam Jordin Koel op rechts goed door. Zijn pass op Quint Roffelsen was te zacht, zodat de bal door de Victoria defensie makkelijk onderschept kon worden.

  Na een klein half uur spelen was het Victoria, dat onverwacht op voorsprong kwam. Na een corner werd de bal uit de zestien weggewerkt. Deze kwam terecht bij middenvelder Gijs Hoedjes. Die besloot om vanaf zo'n 30 meter op doel te schieten. Onderweg werd de bal van richting veranderd, waardoor keeper Zwartkruis kansloos was; 1 - 0.
  Hierna ging Zeevogels hard op weg om te proberen zo snel mogelijk de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. In de 37e minuut was het Huib Sprenkeling die vanaf de rechts naar binnentrok, maar zijn schot had te weinig effect om tot een doelpunt te worden bevorderd. Toch slaagde Zeevogels erin om nog voor rust op gelijke hoogte te komen. Bij een goede aanval over rechts via Wesley Hof en een strakke voorzet van Jordin Koel was Quint Roffelsen er als de kippen bij om de gelijkmaker te scoren. 1-1 was ook de ruststand.

  Na rust was Zeevogels veel meer in balbezit dan Victoria en leidde dit tot enkele kansen. Zo werd een inzet van Wesley Hof gered door keeper Bakker van Victoria. Na een klein uur spelen was het wel raak voor Zeevogels. Na een voorzet van Gilles Groot was het Max Duinmeijer die attent reageerde en de 1-2 voor Zeevogels op het scorebord zette. Helaas voor de Zeevogels aanhang was deze verdiende voorsprong van korte duur. Bij een aanval over rechts van Victoria kwam de bal enigszins ongelukkig op de hand van Wesley Hof, waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Victoria benutte dit buitenkansje. Gijs Hoedjes stuurde keeper Zwartkruis naar de verkeerde hoek; 2-2.
  Door trainer Dennis Kanne werd een aantal wissels doorgevoerd. Onder andere kwam Karel Wijker in het veld voor de geblesseerde Jordin Koel. Kort hierna nog een goede kans voor Quint Roffelsen. Alleen zijn inzet was te zacht om keeper Bakker te verrassen. Toch kwam Zeevogels opnieuw op voorsprong. Het was Karel Wijker, die in de 83e minuut op links de zestien inging en de bal keurig in het doel wist te werken na een prachtige voorzet van Wesley Hof.. Hierdoor werd het zaak voor Zeevogels om de wedstrijd uit te spelen en zodoende de overwinning mee naar Egmond te nemen. Victoria dacht daar anders over en ging alsnog volop in de aanval. In de 90e minuut leidde dit tot de gelijkmaker. Hoewel er een sterk buitenspelluchtje aan de goal bleek te zitten. Maar de scheidsrechter nam het vlagsignaal van grensrechter Noteboom niet over en kende het doelpunt toe.
  In de extra speeltijd slaagde Zeevogels er niet in om alsnog de overwinning binnen te spelen, zodat 3-3 de eindstand werd. Al met al toch wel een teleurstelling.

  Zondag a.s wacht Zeevogels thuis op de Hogedijk de koploper S.V. De Meteoor uit Amsterdam.
  Dit zal ongetwijfeld een zware wedstrijd worden. De Meteoor heeft de volle winst uit 3 wedstrijden met een doelsaldo van maar liefst 17 voor en slechts 1 tegen.