• Egmond aan den Hoef- zondag 21 mei 2023 - "Moritori te salutant" stond op de door Ans Zuurbier en Peter de Waard gesponsorde wedstrijdbal. "Zij die gaan sterven, groeten u". Dit was de spreuk van de gladiatoren in het oude Rome, voordat zij op leven en dood gingen strijden in de arena. Vandaag streden de spelers van Meervogels als gladiatoren. Zeevogels liet zich op meerdere fronten aftroeven. Al vanaf de aftrap was Meervogels de betere ploeg. Het afwerken van de aanvallen liet echter te wensen over. Meervogels had mooie kansen om de 0-1 op het scorebord te brengen, maar Jelle van der Eng, Tom Adrichem en Jens Verduijn bakten er niet veel van. Zeevogels had het eerste half uur één goede kans, maar ook dat leverde geen doelpunt op.  Na een half uur spelen kende scheidsrechter Speerstra een al dan niet terechte vrije schop toe aan Meervogels op een meter of 25 van doel. Hoe het ook zij, een geweldige streep van Tom Adrichem betekende de 0-1 voor Meervogels. Daarna was het Lex Broertjes, die weer slordig afwerkte, net als Mees Tiebie een paar minuten later. Toch werd het voor de rust nog 0-2. Tom Adrichem bracht met zijn borst de bal onder controle, gaf een mooie pass op de op snelheid liggende Jens Verduijn, die keeper Stan Zwartkruis kansloos liet.

In de tweede helft bleef Meervogels de bovenliggende ploeg en na een kwartier was het weer Meervogels, die verandering in de stand bracht. Lex Broertjes was de doelpuntenmaker. Dat doelpunt was eigenlijk de definitieve nekslag van Zeevogels, want de ploeg van trainer Hersche had nu begrepen, dat de overwinning er vandaag niet meer inzat. En zelfs binnen vijf minuten scoorde invaller Erwin Krom de 0-4. Zeevogels begon daarna wel wat beter te voetballen en deed zijn best een eretreffer op het scorebord te brengen, maar mede dankzij de onvezettelijkheid van Stijn Beentjes, die een bal van de lijn haalde en keeper Cas Hoogland, die een poeier van Wesley Hof stopte werd Zeevogels geen treffer gegund. Meervogels won deze wedstrijd verdiend en de mannen van trainer Wouter Blokdijk waren deze competitie de terechte kampioen, die volgend jaar in de tweede klasse gaat spelen.

Aan het eind van de wedstrijd interviewde Wim Groen nog aanvoerder Mike Twisk, die ook erg teleurgesteld was en de credits aan Meervogels gaf. Hij keek toch toch terug op een hele goede competitie. En keek terug op goede thuiswedstrijden tegen Limmen, De Rijp en Hollandia T. De nacompetitie komt er echter nog aan, na het restant van de wedstrijd van as. dinsdag tegen Purmerend. Mike gaf aan, dat Zeevogels er dan weer staat.

Daarna kwam trainer Rob Hersche nog even aan het woord, die ook met een positief gevoel terugkeek op de competitie. Tijdens de bekerwedstrijden was eigenlijk de basis gelegd voor het huidige seizoen, dat goed is verlopen. Zijn blik op de toekomst van de vv Egmond passeerde ook nog even de revue. Hij was zich uiteraard bewust van het feit, dat de nieuwe selectie uit meerdere spelers van de huidige drie verenigingen zou bestaan en dat er dan ook spelers teleurgesteld gaan worden.

Verslaggever Wim Groen werd aan het eind van de wedstrijd ook nog even in het zonnetje gezet door de selectie van Zeevogels en het bestuur met bloemen en een mooi ingelijst voetbalshirt. Wim was daar erg over te spreken. Ook Sven Vermeeren werd verblijd met dezelfde attenties voor zijn jarenlange inzet als voetballer voor de vereniging.