• West-Graftdijk – zondag 8 maart 2020 – Zeevogels ging vandaag op bezoek bij Graftdijk, in klasse 4B van de KNVB West 1 geen hoogvlieger. Dat bleek ook wel vandaag, want Zeevogels won dik verdiend. Toch liep het niet van een leiden dakje vandaag, want de ruststand was 1-1. Pas na rust werd het verschil gemaakt en kwam de 1-3 op het scorebord te staan, een lichte afspiegeling van de daadwerkelijke krachtsverhouding vandaag. Het balbezit was, geschat dat wel, ongeveer 85-15 in het voordeel van Zeevogels. Al in de eerste minuut had het 0-1 kunnen staan, maar keeper Ronald Groot redde bekwaam op het schot van Jorrit Groot. Net als de ploeg uit Egmond voetballen bij Graftdijk ook diverse Grootjes, maar dat terzijde. Zeevogels had dus veel meer balbezit, maar kon dat pas in de 18de minuut verzilveren. Max Duinmeijer was heel attent bij een voorzet van Jeffrey Kruijff, want hij schoot de bal er simpel in, nadat keeper Groot zich verkeek op de door de wind gedragen bal: 0-1. In de 20ste, de 33ste en de 35ste minuut had Zeevogels de scoren kunnen uitbouwen, maar dat gebeurde niet. Wat wel gebeurde, bij een van de schaarse aanvallen van Graftdijk belandde de bal helemaal op rechts bij Joost Wit, die zag dat Stan Zwartkruis te ver voor zijn doel stond en even later ging de bal tegen het netje. Tegen alle verwachtingen werd er met een 1-1 ruststand thee gedronken.

De tweede helft was ook geheel voor Zeevogels. Al in de 48ste minuut had Sven Vermeeren de 1-2 kunnen aantekenen, maar hij schoot de bal in de handen van de al op de grond liggende keeper Groot. In de 50ste minuut was het wel raak. Jelle Zomerdijk kopte bij de middellijn op Sven Vermeeren, die daarop de bal naar voren schoot, waar wederom de zeer alerte Max Duinmeijer de bal aannam en behendig over keeper Groot heen schoot, waardoor de stand op 1-2 werd gebracht. Een minuut of zes later mislukte de afronding van een mooie combinatie tussen Huib Sprenkeling en Max Duinmeijer. Vijf minuten later deed Jeffrey Kruijff weer van zich spreken, want bij een aanval draaide hij zichzelf goed vrij en schoot met links onhoudbaar in de hoek: 1-3 en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. De ingevallen Twan Vermeeren had in minuut 70 nog een fraai schot, maar daarna was er niet heel veel spektakel meer deze wedstrijd en werd de wedstrijd afgesloten door de ged ;eidende scheidsrechter V. Goktepe. Mocht er een man of the match moeten worden aangewezen, dan was het wel Max Duinmeijer, want ook verdedigend deed hij vandaag goede dingen.

Volgende week tegen concurrent Victoria O uit Obdam thuis op de Hogedijk. Bij winst kan Zeevogels zich in ieder geval gaan richten op de derde plaats in de competitie.